The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ATMAN @BINAR 2019

Articol / 21 Noi 2019 / The Institute
  • ATMAN @BINAR 2019ATMAN
  • ATMAN @BINAR 2019ATMAN. Mădălina Ciotea. foto Ioana Bodale
  • ATMAN @BINAR 2019ATMAN. Mădălina Ciotea. foto Ioana Bodale
1/3
ATMAN este o instalație de artă video ce explorează senzații ale corpului nenăscut și încearcă să provoace publicului amintiri din perioada intrauterină. Ce visează un copil nenăscut, cum percepe el lumea, care e relația cu spațiul din jur, ce “vede” sau cum aude el, sunt câteva întrebări pe care artiștii implicați în această instalație și-au propus să le sondeze.

Bazat pe experiența reală de a deveni părinți a Mădălinei Ciotea și a lui Adrian Damian, instalația invită publicul să mediteze asupra originii și a transcendenței vieții. Ei sunt invitați să pășească într-un univers imersiv ce exprimă viziunea autorilor asupra unui stadiu al vieții când încă suntem conectați la o altă sursă de energie.

Titlul este un cuvânt sanscrit care înseamnă Sine sau Respirație și care se referă la spiritul nostru interior. În filozofia hindusă Atman este principiul prim, adevăratul sine interior al oricărei ființe, superior oricărei energii sau fenomen, de aceeași natură cu Sinele Suprem, esența oricărei ființe individuale.

--------------------------------------

AUTORI:
Concept: Adrian Damian
Performer: Mădălina Ciotea
Video Art: Ioana Ilas Bodale
Video Art: Mircea Ilas
Soundscape: Mihai Dobre
Interactiive Media Engineer: Grig Burloiu
Interactive Media Designer: Robert Erdös

Instalația face parte din programul primei ediții BINAR 2019.

BINAR aduce în fața publicului proiecte new media prezentate anterior la nivel internațional, în cadrul unor evenimente și festivaluri de anvergură precum Sundance Film Festival, Ars Electronica, Athens Digital Arts Festival etc., dar și expuse în spații culturale de renume, precum Centrul Pompidou din Paris.

Peste 50 de instalații interactive, artă algoritmică, realitate virtuală, realitate augmentată, proiecții 3D și video mapping, unite într-un concept expozițional semnat The Institute în colaborare cu Dilmana Yordanova (KOTKI visuals).

BINAR este un demers de mapare și promovare a scenei new media din România - artiști, designeri și promotori ai artelor digitale - și își propune să ofere publicului, într-un eveniment anual, un showcase al inițiativelor locale.

ATMAN @ BINAR 2019
Strada CA Rosetti Nr. 3 (fostul Restaurant Cina, Piața George Enescu)
intrarea este liberă
PROGRAM: joi, 21 noiembrie 2019 – 19:00 – 22:00
Vineri, sâmbătă, duminică (22 – 24 noiembrie 2019) – 12:00 – 22:00