The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Cele mai creative campanii adresate gamerilor din România vor fi premiate la Gaming Video Awards

Articol / 04 Aug 2022 / Andra Mihai
  • Cele mai creative campanii adresate gamerilor din România vor fi premiate la Gaming Video Awards
1/1
Gaming Video Awards dă start înscrierilor la cea de-a treia ediție, competiția continuând să caute și să premieze cel mai bun conținut de gaming pe care streamerii și brandurile îl crează pentru comunitățile lor. Atât creatorii de conținut, cât și brand-urile, se pot înscrie în cadrul competiției accesând www.gamingvideoawards.ro, până pe 20 august.

Gaming Video Awards își continuă misiunea de a oferi recunoaștere acelor creatori care propun publicurilor lor nu doar energie debordantă și pricepere în jocurile video, dar și un discurs corect, live-uri și videouri de calitate și o atitudine pozitivă. De asemenea, Gaming Video Awards identifică și premiază acele brand-uri care se adresează publicului de gaming prin diverse campanii, reușind astfel să ofere atât valoare, cât și expunere, industriei de jocuri video din România.

Categoriile dedicate brandurilor rămân neschimbate față de ediția anterioară și în cadrul lor se pot înscrie brand-uri sau agenții care au creat campanii cu tematică de gaming sau cu creatori de conținut.

Ce urmărește fiecare categorie:

Cea mai bună campanie de comunicare a unui brand prin evenimente speciale de gaming urmărește să premieze cele mai inedite activări de brand din cadrul unor evenimente dedicate industriei de gaming și gamerilor (competiții, maratoane, conferințe).

La categoria Cea mai bună campanie de comunicare cu creatori de conținut sunt eligibile campaniile realizate alături de streameri de gaming, dar și cele dezvoltate alături de creatori de conținut generaliști (lifestyle, beauty, auto etc.), dacă în acea campanie au creat conținut de gaming.

Cea mai bună campanie cu conținut de gaming urmărește să premieze lansări de jocuri, competiții de gaming, campanii de awareness dedicate industriei de gaming și multe altele. Sunt eligibile campaniile brandurilor endemice, dar și a celor non-endemice ale căror componentă principală este gaming-ul.

Brand-ul ce obține cele mai multe voturi în categoriile anterior menționate va fi desemnat Gaming Communicator Of The Year.

Cum se poate înscrie o agenție sau un brand?

Campaniile sunt înscrise printr-un link cu documentul PDF (study case de maximum 2 pagini A4, font 12, limba română) și un link de YouTube cu videoul suport al campaniei (sunt acceptate și link-uri pentru videouri unlisted). Durata videoului nu trebuie să depășească 2 minute, iar acesta trebuie să conțină un montaj cu momentele cheie al campaniei (exemple: spot TV, spot digital, implicarea creatorilor de conținut etc.). Dacă înscrierea este făcută de brand, fișierul PDF se va salva cu numele “Nume campanie_Nume Brand.pdf”, iar videoul “Nume campanie_Nume Brand”, iar dacă înscrierea este făcută de agenție, fișierul PDF se va salva cu numele “Nume brandului_Nume Agenție.pdf”, iar videoul “Nume Brand_Nume Agenție”.

Înscrierile se pot face de către oricine din echipa brandului sau a agenției și fiecare înscriere va fi verificată de către organizator. Brandurile sau agențiile pot înscrie campanii desfășurate în perioada 2 aprilie 2021 – 1 iulie 2022), dar și campanii aflate încă în derulare, dacă acestea prezintă rezultate cuantificabile la momentul înscrierii în concurs.

Câștigătorii ediției anterioare a Gaming Video Awards

Anul trecut, categoria Cea mai bună campanie cu conținut de gaming a fost câștigată de lansarea The Last of Us Part II în România, o campanie PlayStation și SmartPoint PR.  Premiul pentru categoria Cea mai bună campanie de comunicare cu creatori de conținut a mers la Logitech #speedchallenge, o campanie Logitech și WorkHorse, iar categoria Cea mai bună campanie de comunicare a unui brand prin evenimente speciale de gaming a fost câștigată de KFC - Killer Discounts, o campanie KFC și MRM Romania. Samsung a obținut premiul de Comunicatorul anului în gaming în urma câștigării celor trei distincții de Excellence Awards obținute la cele trei categorii.

“Este deja al treilea an în care ne propunem să identificăm cei mai responsabili creatori de conținut și al doilea când invităm brandurile care au creat campanii de gaming să se înscrie în competiție. Anul acesta vrem să aducem în atenția publicului și zona competitivă a gaming-ului, anume Esports, prin introducerea unor categorii dedicate comentatorilor de Esports și jucătorilor profesioniști de la noi din țară. Esports-ul este o ramură a gaming-ului care crește de la an la an și sperăm ca de la toamnă să fie recunoscut ca sport oficial și în România, astfel încât jucătorii să poată performa în cele mai bune condiții.”, spune Tudor Dăescu, Președinte al Gaming Video Awards.

Jurizarea premiilor va fi realizată de nume importante din media, comunicare și gaming

Matei Psatta vine cu o experiență de peste 11 ani în marketing digital, iar în anul 2018 a co-fondat TPS Engage (în prezent Blindspot), o platformă globală pentru advertising eficient pe OOH digital, conectând peste 300.000 de billboard-uri în toată lumea. Pe lista de jurați se află și Hypno, unul dintre cei mai importanți regizori de videoclipuri muzicale și spoturi din România.

Co-fondatorul Evensys, Cristian Manafu, va lua, de asemenea, parte în alegerea celor mai bune nominalizări. Cristian are o experiență de peste 22 de ani în media, fiind unul dintre cei mai cunoscuți promotori ai Social Media în România. Se alătură pe listă și Costin Bogdan, directorul executiv de creație de la McCann Worldgroup Romania, care și-a început cariera în publicitate încă din anul 2006 și a colaborat cu brand-uri importante precum Coca-Cola, Mastercard și multe altele, câștigând numeroase premii.

Lista de juriu continuă cu alte personaje importante din lumea de media și comunicare, cât și streameri profesioniști ce s-au făcut remarcați în edițiile trecute Gaming Video Awards.

Juriul va analiza categoriile de concurs și nominalizații în perioada 1 septembrie – 31 septembrie. Gala de premiere a câștigătorilor va avea loc în octombrie 2022, în cadrul unui eveniment offline care va fi anunțat pe canalele de Social Media ale evenimentului și va putea fi urmărit și live pe site-ul www.gamingvideoawards.ro.

Gaming Video Awards este organizat de Dăescu Borțun Olteanu, evenimentul alăturându-se altora ce poartă semnătura diviziei de gaming a agenției: Bucharest Gaming Week, Gaming Marathon și Esports Summit Bucharest.