The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Cum au arătat primele zile de festival? #RDW2021

Articol / 07 Iun 2021 / Luiza Popescu
  • Cum au arătat primele zile de festival? #RDW2021
1/1
Pe 4 iunie a fost prima zi de festival. Soare, zâmbete și curiozitate - așa s-a definit, pe scurt, începutul evenimentului Romanian Design Week. 

Ajuns la cea de-a noua ediție, festivalul duce mai departe, așa cum și-a obișnuit publicul, misiunea de a sprijini și promova industriile creative din România. Cu atât mai mult în 2021, când ne-am însușit cu toții o lecție foarte importanță: pentru a face față provocărilor, oricât de dificile ar părea, trebuie să rămânem #împreună. 



Sub tema #together, Romanian Design Week 2021 propune vizitatorilor un circuit expozițional divers, completat de o serie de spații și evenimente satelit desfășurate în întregul București.

@Combinatul Fondului Plastic (Băiculești 29)

Combinatul Fondului Plastic este ceea ce se poate numi un veritabil parc de design: de pe 4 până pe 13 iunie, el găzduiește o serie de expoziții și instalații interactive, atât interioare cât și exteriaore, astfel încât toți cei care îi trec pragul să fie mulțumiți. Cam atât de mulțumiți!







Pasionații de design (și nu numai) pot explora RDW Selection 2021, o selecție ce conține unele dintre cele mai bune proiecte de design și arhitectură realizate în ultimii doi ani pe plan local, Stradal, o expoziție a alternativelor, ce subliniază semnificația designului grafic în viața urbană, Rethinking Plastic, o expoziție ce aduce în prim-plan o serie de obiecte inovatoare și sustenabile, realizate din materiale reciclate (cine ar fi crezut că o talpă roz de adidas poate fi confecționată chiar din gumă de mestecat adunată de pe străzile Amsterdamului?), We are in this together, o colecție de ilustrații realizate de zece artiști vizuali, dar și cornerul A STATE OF THE ART BUILDING by Art Property Development și instalația Recharge life station by ŠKODA România.



În plus, instalația IQOS WORLD - Network of Emotions transpune publicul bucureștean în mijlocul unei păduri, loc în care relația dintre universul natural și cel uman capătă o profunzime neașteptată. Te-am făcut curios? #pushthebutton



Există o veste bună și pentru cei care nu spun niciodată pas unei sesiuni de shopping: Room21 oferă o selecție atent curatoriată de produse de design românesc, care vor împrumuta culoare vizitelor la festival - obiecte vestimentare cu paiete sau minimaliste, parfumuri discrete și sofisticate, reviste, cărți de tarot, bijuterii și nu numai așteaptă să fie descoperite, probate și... luate acasă. 



Curtea Combinatului oferă doza de relaxare la care am tânjit îndelung: UniCredit angrenează publicul într-o activitate simplă și, totodată, distractivă - jocul cu puckul, iar Absolut vine cu o colecție de mobilier urban, adaptat pentru conversații alternative: vizitatorii pot sta la înălțime pe scaunul A(bsolut), să se așeze fără griji pe fotoliul din L(aturi) extrudate ori să se plimbe cu T(ractorul), banca mobilă care îi va conduce prin toate locurile cheie ale curții.



Cei care își propun să ajungă la eveniment pe două roți vor putea testa trei rastele semnate de Urban Monkey, astfel încât bicicletele lor să fie parcate în siguranță.

@RDW Design House (Aviatorilor 8A)

Anul acesta, Bulevardul Aviatorilor nr. 8 A a devenit RDW Design House, un important punct de întâlnire al comunității creative bucureștene. Patru expoziții de design contemporan internațional, găzduite în acest spațiu și reunite în categoria Design Flags, conectează publicul local la cele mai vibrante manifestări ale designului de pe scena internațională suedeză, italiană și spaniolă. Și aici vizitatorii pot admira și cumpăra obiecte de design românesc din concept store-ul Room21.



@Muzeul Național de Artă al României

Cine ajunge la MNAR, e musai să viziteze expoziția Shaping Design. Together., care are loc în perioada 5-27 iunie. Într-un spațiu generos, aceasta prezintă traiectoria creativă a cinci dintre cele mai prolifice studiouri de design de produs din România - Agnes Lukacs, Dare to Rug, Radu Abraham, Dragoș Motica (AȘKIA R&D) și Stardust Architects, investigând aportul acestora la creionarea scenei locale de design contemporan. 



@Design GO - let`s wander the city! 

Design GO este circuitul de evenimente și spații satelit din programul Romanian Design Week care numără peste 60 de activități propuse de designeri, galerii de artă, studiouri de design și arhitectură, ateliere, muzee, showroom-uri și cafenele. Astfel, zeci de organizații cu ADN creativ propun împreună un program divers, prin care sărbătoresc designul, creativitatea și rezistența business-urilor locale într-o perioadă care a adus provocări comunității. De la ateliere de olărit, talk-uri despre sustenabilitate și performance-uri la ateliere de creație, oricine poate găsi ceva interesant de făcut și aflat.



Programul complet poate fi accesat aici.

BILETE LA #RDW2021

Dacă nu ți-ai cumpărat încă bilet și vrei să ne faci o vizită, atunci intră pe site - aici - și cumpără-ți unul. Sau mai multe, pentru tine și prietenii tăi. 

Studenții au acces gratuit în cadrul Romanian Design Week folosind codul RDWStudents2021 în formularul de achiziție a biletelor și în baza carnetului de student prezentat la intrarea în expoziție. Posesorii de card UniCredit au, de asemenea, acces gratuit folosind codul UCBxRDW și prezentând cardul la intrare.

Mai multe detalii găsești pe website, Facebook și Instagram.

Let`s get together!

Photo credit: Roald Aron