The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Forever Heroes Challenge

Articol / 20 Mai 2022 / Andra Mihai
  • Forever Heroes Challenge
1/1
AMC RO, studioul românesc care produce grafică 3D de foarte înaltă calitate pentru jocuri video, a lansat pe 8 mai concursul Forever Heroes Challenge. Concursul se adresează tinerilor artiști 3D, la început de carieră și îi invită să spună povești despre personalități care au avut impact asupra comunității, oameni care merită să fie recunoscuți și amintiți, dar care deseori nu sunt recunoscuți și public.

Concurenții au ocazia să creeze în format 3D o statuie digitală reprezentând eroul lor și să o trimită până pe 20 iunie la forthewin@amc.ro

Premiile câștigătorilor constau în trei burse full (școlarizare, cazare, transport și echipament hardware și software) pentru participarea la bootcamp-ul Seaside Sculpt Jam, la Krapets, Bulgaria, la care se adaugă o lună de internship în cadrul studioului AMC, unde vor fi însoțiți de artiștii AMC în drumul lor profesional. AMC oferă artiștilor pasionați care au rezultate remarcabile la concurs în afara podiumului trei sesiuni de două luni de mentorat one-on-one cu artiștii AMC.

Tabăra Seaside Sculpt Jam este un eveniment de învățare și practică intensivă, care va dura cinci zile și în care participanții vor învăța de la cei mai buni profesioniști în domeniu. Tabăra va avea loc in Krapetz, Bulgaria, in 18-22 iulie.

”Împreună cu comunitatea de game-dev și 3D, visul nostru este să construim noua generație de artiști digital din România. Vrem ca meseria de 3D Artist să devină accesibilă tuturor tinerilor pasionați și cu potențial. Experiența noastră în educație este mult mai extinsă și include colaborări pe termen lung cu UNArte, Politehnica, Cinetic, Facultatea de Arhitectura și Urbanism ”Ion Mincu” sau Liceul de artă Tonitza din București. Pe lângă colaborările cu facultățile, venim în ajutorul artiștilor debutanți și cu programe educaționale proprii - mentorship, internship și podcasts. Pentru vara asta, ne-am alăturat ARC Academy din Sofia (BG) și platformei FAR (Future Artistic Requirements) împreună cu Unicredit Bank, pentru a crea o experiență de învățare unică artiștilor creatori de personaje 3D la început de drum și care își doresc să învețe intensiv de la experții în 3D. Alăturați-vă proiectului AMC de celebrare a modelelor autentice și de găsire a noilor artiști 3D care vor modela realitatea gaming-ului din România!”, declară Georgiana Toea, entuziast Community Builder la AMC.

Mai multe detalii despre concurs aici

***

Studioul AMC a fost fondat în 2009 și lucrează pentru nume importante din industria de jocuri video, precum Activision, 2K, CD Projekt Red, Wargaming, Zynga și creează grafica celor mai renumite jocuri din lume, precum seria Call of Duty, World of Tanks, Witcher III, Spiderman, Mafia, Planet of the Apes și altele.