The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Internetics Interactive Expo // Benoit Felici

Articol / 21 Noi 2018 / INSTITUTE.RO
  • Internetics Interactive Expo // Benoit Felici
1/1
Odată cu cea de-a XVIII-a ediție, Internetics Festival, un proiect inițiat de The Institute, își propune să celebreze industria digitală printr-o expoziție de realitate virtuală (VR), realitate augmentată (AR) și instalații digitale - Internetics Interactive Expo. Proiectele vor putea fi văzute și testate între 22 și 25 noiembrie la The Institute Space (Bulevardul Dacia, 12). În așteptarea expoziției, vă invităm să cunoașteți participanții urmărind seria de articole dedicate.

BACKGROUND
Benoit Felici este un regizor francez-italian absolvent al școlii de film ZeLIG din Italia. Filmul său anterior „Italia neterminată" a fost o călătorie printre rămășițele clădirilor și infrastructurii incomplete din Italia rurală, care s-a transformat în ruine. Filmul a primit 15 premii internaționale (Documenta Madrid, Premiers Plans d'Angers) și a fost difuzat pe scară largă în circuitul internațional de festivaluri de film.



În THE REAL THING, Benoit urmărește calea care l-a condus către „Italia neterminată" și care acum îi aduce reflecția la un nou focus: replicile arhitecturale ale lumii, realitatea vieții în împrejurimile false. În 2013, Benoit Felici a primit finanțarea de excelență a Fundației Lagardère pentru rolul de autor de documentare.



INTERNETICS DIGITAL EXPO PROJECT:
THE REAL THING 
THE REAL THING este o călătorie VR într-o copie a lumii noastre. În jurul celor mai mari orașe din China, cartiere întregi au fost inspirate de modele străine. Filmul explorează cele mai uimitoare dintre aceste „orașe false". Publicul călătorește de la Paris la Londra și Veneția - fără a părăsi China. Locuitorii ne conduc în lumea paralelă unde au ales să trăiască. Pornind de la linia subțire dintre realitate și virtual, acest documentar le combină pe ambele atât pentru a îmbunătăți un sentiment întreg nou de omniprezență.



Directori: Benoit Felici, Mathias Chelebourg (co-director)
Scriitor: Benoit Felici
Cinematograf: Julien Malichier
Compania de producție: Artline Films, DVgroup, ARTE Franța
Distribuție internațională: Diversion cinema
Produsă de: Benjamin Landsberger
Supervizorul VR: Guillaume Malichier
Editare: Michel Blustein
Sunet: Michele Tarantola
Muzică: Pablo Pico
Editarea sunetului și mixul VR: Spheric Environnement Sonore, Gaël Nicolas
Producător: Thomas Villepoux
Manager post-producție: François Klein
Director tehnic: Antoine Cardon