The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Internetics Interactive Expo // ENCOR STUDIO

Articol / 21 Noi 2018 / INSTITUTE.RO
  • Internetics Interactive Expo // ENCOR STUDIO
1/1
Odată cu cea de-a XVIII-a ediție, Internetics Festival, un proiect inițiat de The Institute, își propune să celebreze industria digitală printr-o expoziție de realitate virtuală (VR), realitate augmentată (AR) și instalații digitale - Internetics Interactive Expo. Proiectele vor putea fi văzute și testate între 22 și 25 noiembrie la The Institute Space (Bulevardul Dacia, 12). În așteptarea expoziției, vă invităm să cunoașteți participanții urmărind seria de articole dedicate.

BACKGROUND
ENCOR este un studio fondat în 2015 de artiștii elvețieni: Mirko Eremita, David Houcheringer, Valerio Spoletini și Manuel Oberholzer, reprezentat de galeria Madé din Paris. Lucrarea studioului ENCOR este realizată din straturi. Ea exploatează bazele intrinseci ale artei grafice, remodelarea formelor primitive, puternice și simbolice, inspirate de arhitectură, matematică și vibrații sonore. Lucrările sunt gândite prin volum și într-un mod scalabil. Fiecare piesă se bazează pe principiul de guvernare care determină mintea să perceapă lucrarea în temporalitatea ei globală, de la origini până la obiectivele sale, cu firul comun al luminii care se găsește în diferite forme în fiecare dintre proiectele sale.



INTERNETICS DIGITAL EXPO PROJECT:
Beyond the typhoon
„Dincolo de taifun” este un proiect global, un dialog între fotografia documentară, muzică și realitatea virtuală. Proiectul a luat naștere în timpul rezidenței creatorilor la sfârșitul anului 2016 pe insula Gulangyu din Xiamen, China. Această insulă era o destinație turistică majoră. Cu două săptămâni înainte de vizita creatorilor, această locație de basm a fost distrusă de taifunul Meranti, care a deschis o perturbare pentru explorare prin forțele sale supranaturale.



Această rezervație naturală, plină de copaci ancestrali, înconjurând vile coloniale, a suferit brutala mutație într-un peisaj post apocaliptic.
Prin această experiență VR și instalare audiovizuală, creatorii subliniază faptul că taifunul a devenit un portal care ne permite să accesăm această realitate alternativă.