The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

INTERNETICS INTERACTIVE EXPO // RADU CIORNICIUC

Articol / 21 Noi 2018 / INSTITUTE.RO
  • INTERNETICS INTERACTIVE EXPO // RADU CIORNICIUC
  • INTERNETICS INTERACTIVE EXPO // RADU CIORNICIUC
1/2
Odată cu cea de-a XVIII-a ediție, Internetics Festival, un proiect inițiat de The Institute, își propune să celebreze industria digitală printr-o expoziție de realitate virtuală (VR), realitate augmentată (AR) și instalații digitale - Internetics Interactive Expo. Proiectele vor putea fi văzute și testate între 22 și 25 noiembrie la The Institute Space (Bulevardul Dacia, 12). În așteptarea expoziției, vă invităm să cunoașteți participanții urmărind seria de articole dedicate.

BACKGROUND
Radu Ciorniciuc este regizorul și scriitorul proiectului Acasă.
În 2012, a co-fondat prima organizație de media independentă din România - Casa Jurnalistului (casajurnalistului.ro); o comunitate de reporteri multimedia specializați în documentări de profunzime. De atunci, Radu a lucrat ca scriitor de reportaje long-form și reporter de investigație. Documentările sale s-au concentrat pe teme legate de drepturile omului, bunăstarea animalelor și mediu. Articolele și filmele la care a lucrat au apărut în unele din cele mai mari publicații de pe glob: The Guardian, Al-Jazeera, Channel 4 News - și au fost premiate la nivel național și internațional.
Munca lui a fost recunoscută prin distincții primite de: Royal Television Society UK (2014), Amnesty International UK (2014), Harold Wincott Awards for Business, Economic and Financial Journalism (2016), și alte instituții prestigioase naționale și internaționale.



INTERNETICS DIGITAL EXPO PROJECT:
Acasă // Home
Colaboratori: Decât o Revistă, Augmented Space Agency, Manifest Film
Acasă - Proiectul social
O comunitate de specialiști care oferă familiei Enache servicii sociale, medicale și educative gratuite. Scopul principal al proiectului social este de a crea un model modern de integrare socială pentru familiile care trăiesc în sărăcie extremă.



Acasă - Proiectul Multimedia
O carte de fotografie distribuită în toate marile lanțuri naționale de bibliotecă. Este un experiment editorial în care copiii Enache au documentat fotografiile analogice, primul lor an de tranziție socială: de la viața lor în sălbăticie până la absolvirea primului lor an școlar. Cartea vine cu o aplicație mobilă de realitate augmentată, Acasă AR App, disponibilă pe iTunes și Google Play, care poate fi utilizată pentru a viziona clipurile video inserate în unele dintre fotografiile cărții.
Toate profiturile din vânzarea cărții sunt finanțate de proiectul social.



Acasă - Proiectul Filmului
Un film documentar care a urmat tranziția familiei Enache de la viața lor în pustietate si încercările lor de a deveni parte din societatea civilizată.