The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

INTERNETICS INTERACTIVE EXPO // STUDIOSET

Articol / 21 Noi 2018 / INSTITUTE.RO
  • INTERNETICS INTERACTIVE EXPO // STUDIOSET
1/1
Odată cu cea de-a XVIII-a ediție, Internetics Festival, un proiect inițiat de The Institute, își propune să celebreze industria digitală printr-o expoziție de realitate virtuală (VR), realitate augmentată (AR) și instalații digitale - Internetics Interactive Expo. Proiectele vor putea fi văzute și testate între 22 și 25 noiembrie la The Institute Space (Bulevardul Dacia, 12). În așteptarea expoziției, vă invităm să cunoașteți participanții urmărind seria de articole dedicate.

BACKGROUND
STUDIOSET este o casă de producție în București, cu un colectiv de atitudini, aptitudini și crafturi originale, ce creează conținut audiovizual la un standard ridicat. Scopul nostru este de a crea proiecte ce atrag o audiența larga folosind idei inovatoare, păstrând totodata un echilibru între creații comerciale și artistice.



INTERNETICS DIGITAL EXPO PROJECT:
THE WETLAND
Colaboratori: Storyscapes
THE WETLAND este o instalație transmedia care își propune să conserve, să reinterpreteze și să dezbată rutina, tradițiile și specificul unui sat românesc izolat din Delta Dunării, folosind tehnologii imersive. În cadrul RDW vom expune un segment de realitate virtuală și un loop cinematic.
Letea, un sat izolat situat în Delta Dunării, s-a format inițiat ca un adăpost pentru refugiații veniți din zone de conflict la începutul secoului al 18-lea. Populația reunea inițial ucrainieni, turci, ruși, aromâni. În timp, satul a suferit multiple tranformări. Ne propunem să arhivăm rutina contemporană a satului și tradițiile încă rămase, într-un context în care globalizarea accelerată, depopularea accelerată, privatizarea forțată afectează regiunea iremediabil.