The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

INTERVIU CU IRINA MANUELA BUTNARU | INTERNETICS 2023

Articol / 07 Noi 2023 / Andra Mihai
  • INTERVIU CU IRINA MANUELA BUTNARU |  INTERNETICS 2023
1/1
Cu fiecare ediție, Internetics continuă să confirme excelența în industria publicității digitale din România. Anul 2023 aduce cu sine provocări și oportunități noi în lumea marketingului online, iar pentru a obține o perspectivă profundă asupra tendințelor și a direcțiilor în care se îndreaptă această industrie, ne-am aplecat asupra opiniilor și experiențelor a câtorva dintre jurații competiției.

Vă invităm să citiți în rândurile de mai jos un interviu cu Irina Manuela Butnaru, Head of Corporate Communications & Spokesperson la PENNY | REWE Romania, anul acesta pentru prima oară în juriul Internetics.

Care crezi că este ingredientul principal care stă la baza unei campanii reușite pentru a genera rezultate vizibile?


Din punctul meu de vedere, ingredientele principale care stau la baza unei companii reușite sunt creativitatea și curajul șii îndrăzneala de a face ceva diferit de ceilalți din industrie. Începuturile nu sunt cele mai ușoare, dar îți rămâne "dulceața" lor după ce le-ai depasit. 

Ce ți-ar plăcea să vezi mai des în campaniile din industrie? Ce crezi că ar trebui să ia în calcul mai des clienții? Dar agențiile?

Mi-ar plăcea să văd mai des emoțiile oamenilor, realitatea pe care o trăim cu toții și pe care uneori ne ferim să o arătăm.

Cum ți se pare industria de advertising / digital în România, comparativ cu alte țări? Ce crezi că ne lipsește? Dar care crezi că sunt atuurile românilor?


Cred că avem tot ceea ce ne trebuie chiar și în România, aș mai lucra puțin la perseverență.

Dă-ne un exemplu de o campanie reușită din istoria digital-ului din România care te-a impactat. Dar în plan internațional?

De pe plan local aș menționa Fashion Days - Love yourself, iar la nivel internațional îmi vine în minte Audi - Future is an attitude

Cum vezi viitorul în digital?

Viitorul este digital, și cred că ne ajuta mult sa mai salvăm timp pentru alte activități mai relaxante, familie, suflet etc. Este firească aceasta evolutie și România urmează un trend bun.

***

Gala de Premiere Internetics se desfășoară sub tema „Viitorul tău client”, tema ce pune anul acesta accentul pe compoziția juriului competiției, format în cea mai mare parte din profesioniști din companii. Internetics acționează astfel ca un liant, conectând membrii juriului, specialiștii în marketing, cu diversele agenții din piață și oferindu-le oportunitatea de a examina și analiza cu atenție munca acestora, modul în care abordează proiectele și cum obțin rezultate semnificative. Agențiile au șansa să se prezinte în fața juriului cu cele mai bune realizări, evidențiind abordarea lor în campanii, gândirea strategică și capacitatea de implementare. Ulterior, jurații, reprezentând clienții, evaluează proiectele și implicit agențiile, determinând topul celor mai bune agenții din România. Această conexiune între clienți și toate agențiile importante din piață generează o autoevaluare a relațiilor fiecărui client cu agențiile cu care colaborează, dar aduce în prim-plan și posibile noi nume de agenții pentru viitoarele pitch-uri.

Gala de Premiere Internetics va avea loc în data de 28 noiembrie, la NORD Events Center by Globalworth (Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 4-6). După premierea câștigătorilor, publicul participant este invitat sa continue celebrarea la un After Party cu un DJ set susținut de Vlad Dobrescu. Accesul la Gală și After Party se realizează pe baza de bilet. Mai multe detalii despre achiziționarea acestuia se găsesc pe oveit.com.


Program Gala de premiere Internetics 2023:

18:45 - 19:30 – Welcoming drinks & Primirea invitaților
19:30 - 22:00 – Festivitatea de Premiere
22:00 - 24:00 – After Party cu Vlad Dobrescu

*

Internetics este un proiect THE INSTITUTE.
Parteneri: Coca-Cola, Kozel, Globalworth, YouTube, Black Rhino Radio
Cu Sprijinul: Primăria Municipiului București prin ARCUB
Parteneri Media Strategici: Pro TV, Rock FM, HotNews.ro, Euromedia, YOOH
Parteneri Media: Iqads, Smark, PRwave, BIZ, Spotmedia, RADOR, Zona IT, Start-up.ro, Nine O'Clock
Parteneri Tradiţionali: Netvibes, mediaTRUST
O campanie: Gavrilă&Asociaţii