The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

RADAR prezintă secțiunea Game Art în cadrul Muzeului Temporar de New Media Art

Articol / 11 Iun 2021 / Luiza Popescu
  • RADAR prezintă secțiunea Game Art în cadrul Muzeului Temporar de New Media Art
1/1
RADAR 2021 prezintă o selecție atent curatoriată de proiecte new media art în secțiunea Game Art. Aceasta va îmbina proiecte dezvoltate de studiouri locale și proiecte realizate în cadrul programului de masterat dedicat educației în tehnologii inovatoare creative. Secțiunea este curatoriată de Alexandru Berceanu și are ca partener tehnic Samsung.

Primul proiect este realizat de UNATC și centrul CINETIC cu ajutorul masteranzilor de la ART OF GAME DESIGN. Acesta este primul program de proiectare a jocurilor din România, iar cursurile oferă cunoștințe practice, teoretice și înțelegere conceptuală a fenomenului creativității, precum și informații tehnice și abilități pentru dezvoltarea și crearea jocului. Studenții din primul și al doilea an de master își vor expune ideile în cadrul expoziției.

Vizitatorii vor mai putea descoperi în această secțiune proiectul realizat de AMC. O sculptură avangardistă din anii '80 care prinde viață cu ajutorul tehnologiei (artă pentru jocuri video și AR). AMC Studio România este un studio independent de artă și design 3D care oferă servicii digitale și tooluri inovatoare pentru industria jocurilor video. Aceștia vor să modeleze noi lumi în proiecte de co-development pentru a-și ajuta astfel partenerii, dezvoltatori de jocuri, să își îndeplinească viziunea.

Asociația Arden și studioul Amber aduc prima expoziție de artă în Augmented Reality dedicată 100% jocurilor video. O expoziție interactivă ce prezintă evoluția artei 3D în jocurile publicate de Amber. De la primele personaje la cel mai avansat proiect aflat în dezvoltare, publicul poate descoperi creațiile artistice ascunse în lumea realității augmentate, provenite din jocurile Link Twin, Hikary, Rumble, Positron X și proiectul Avatar.

Ubisoft contribuie la secțiunea Game Art prin două proiecte. Primul proiect constă într-o sculptură reinterpretată prin intermediul tehnologiei realizată de către artistul Ciprian Ponea, iar al doilea proiect prezintă lucrările studenților din cadrul UNARTE care iau parte la primul curs de artă digitală 3D acreditat într-o instituție de învățământ public din România.

RADAR 2021 | FLUX
este o expoziție temporară de new media art, prezentată de UniCredit Bank, care ia forma unui artshow imersiv de video-mapping și instalații artistice interactive între 10 și 13 iunie la ROMAERO.Ediția RADAR 2021 este găzduită și realizată în parteneriat cu ROMAERO și va avea loc în Hangarul 3, cu o suprafață generoasă de 5.800 mp. 

Prețul biletelor este de 50 lei pentru adulți și se aplică o reducere de 50% pentru copii, iar accesul este gratuit pentru copiii cu vârsta între 0-6 ani.

Studenții și elevii beneficiază de reducere de 50% folosind codul #RADARedu în formularul de achiziție a biletelor și în baza carnetului de student/elev prezentat la intrarea în expoziție.

Copiii trebuie să fie însoțiți de un adult la intrarea în spațiul expozițional.

Biletele pot fi achiziționat de aici: https://www.iabilet.ro/bilete-radar-2021-flux-60195/.

Mai multe detalii aici

Biletul permite vizionarea expoziției într-unul din intervalele de mai jos:
  • Joi: 17.30 – 19.30; 19.30 – 21.30
  • Vineri: 13.30 – 15.30; 15.30 – 17.30; 17.30 – 19.30; 19.30 – 21.30;
  • Sâmbătă: 11.30 – 13.30; 13.30 – 15.30; 15.30 – 17.30; 17.30 – 19.30; 19.30 – 21.30;
  • Duminică: 11.30 – 13.30; 13.30 – 15.30; 15.30 – 17.30; 17.30 – 19.30; 19.30 – 21.30.

  • RADAR #2 – FLUX este posibil cu ajutorul partenerilor care investesc în arta de mâine, pe care o putem vedea azi: Samsung, UniCredit Bank, Lidl România, 360 Revolution, glo, absolut, Amber, Arden, AMC, Epson, UNATC - CINETIc, UBB-DIA, Logitech, Goethe – Institut și Liliac.

    Parteneri media: Radio Guerrilla, Radio România Cultural, Agerpres, Revista BIZ, Start-up, Iqads, Zile și Nopți, Designist, The Institute, Igloo, Modernism, Gokid.