The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Revista de bandă desenată SF Abația, la a doua ediție

News / 03 Aug 2015 / INSTITUTE.RO
  • Revista de bandă desenată SF Abația, la a doua ediție
  • Revista de bandă desenată SF Abația, la a doua ediție
  • Revista de bandă desenată SF Abația, la a doua ediție
  • Revista de bandă desenată SF Abația, la a doua ediție
  • Revista de bandă desenată SF Abația, la a doua ediție
1/5
Imaginați-vă o bandă desenată in care se vorbește despre religie, fără a fi însă vorba despre literatura religioasă. În fața ochilor voștri se desfășoară un război pentru controlul Galaxiei și pentru stăpânirea planetelor agricole, menite să hrănească întreg Imperiul Galactic și populația Pământului post-apocaliptic. Veți afla că aceste resurse sunt produse de populații de clone, care trăiesc pe alte planete. Și mai sunt și Quintii, 5 la număr în toată Galaxia. Aceștia sunt un fel de super-oameni (dar nu super-eroi), care au o armă secretă, ascunsă (la propriu) în mâna stângă, folosită din când în când pentru eliminarea oponenților. Aceasta este lumea lui Rimio, Kasser, Abate, a Maria si a lui Bela.
 
Săptămâna trecută s-a lansat al doilea număr al revistei Abația BD, prima bandă desenată inspirată de unul dintre cele mai bune romane SF românești ce a câștigat Premiul Romcom pentru „Cel mai bun roman SF” în 2003, Premiul Vladimir Colin pentru „Cel mai bun roman SF” în 2006 și a fost nominalizat pentru „Cel mai bun roman SF European” la Convenția Europeană în 2006. 
 
Abația BD este o revistă 100% românească, un proiect prin intermediul căruia inițiatorii acestuia își doresc să participe la reanimarea peisajului și consumului de benzi desenate în țara noastră. În acest moment, în România, apar 6 reviste periodice de bandă desenată (dintre care 4 sunt străine, traduse în limba română).
 
Revista va fi disponibilă începând de astăzi în întreaga țară. Ca și în cazul primului număr (lansat în mai, la East European Comicon), revista va avea 40 de pagini și se va vinde la prețul de 9.90 lei. Va putea fi achiziționată prin intermediul rețelelor Inmedio și Ringier, din Librăriile Cărturești sau magazine specializate de bandă desenată, dar și online pe www.abatia.ro. 
 
Editorii (Manuel Enache și Bogdan Ciocănea) au păstrat din nou loc în revistă pentru o povestire SF și fac o surpriză fanilor autorului Dan Doboș. Povestirea se numește „Pet Store” și este scrisă chiar de autorul romanului din care este inspirată revista de bandă desenată. „Pet Store e un pariu pe care l-am pus cu proza scurtă, un domeniu care nu face parte tocmai din zona mea de confort, fiindcă un asemenea text are nevoie de o anecdotică pronunțată, în dezacord cu nesiguranța sceptică impusă de valorile la care țin. Povestirile mele SF pot fi numărate pe degetele celor două mâini, iar faptul că am acceptat provocarea editorilor Abației BD arată cât de mult țin la proiectul lor”, declară Dan Doboș.
 
Următorul număr al revistei va apărea pe 25 septembrie.