The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ALEXANDRA POP // HENSO - SISTEM BIOFILIC

Articol / 05 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • ALEXANDRA POP // HENSO - SISTEM BIOFILIC
  • ALEXANDRA POP // HENSO - SISTEM BIOFILIC
  • ALEXANDRA POP // HENSO - SISTEM BIOFILIC
  • ALEXANDRA POP // HENSO - SISTEM BIOFILIC
1/4
Perspectiva Alexandrei privind designul se regăsește în idei axate pe nevoile oamenilor și a mediului. Procesul de inovație ține cont de împrejurimi sociale, psihologice și ecologice. Caută constant moduri de a crea mai mult impact asupra oamenilor și mai puțin asupra mediului natural.

Henso - Sistem Biofilic

Conceptul a fost realizat în urma observării, în timp, cum efectele negative a stilului de viață urban afectează sănătatea fizică și psihică a oamenilor, prin suprastimulare. Cauzele identificate a acestor efecte se află în lipsa spațiilor naturale și a stresului cauzat de timpul de până la 93% petrecut în spațiile interioare (noxe, spații reci, artificiale, praf în aer, iluminare nepotrivită etc.) În căutarea soluțiilor, ideea de la care a pornit a fost cea conform căreia opusul vieții urbane este natura. Pentru a se deconecta de suprastimularea vieții cotidiene, după perioade lungi de muncă, oamenii apelează la „vacanțe”, care, în 90% din cazuri înseamnă pentru ei timp petrecut în natură și liniște. Scopul a fost crearea unui recipient al senzațiilor de liniște trăite în „vacanțe”, adaptabil locuințelor de orice dimensiune, prin designul biofilic. Așadar, obiectul este modular, vertical, promovează viața naturală autonomă și iluminarea sănătoasă, potrivită bioritmului natural.