The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ALEXANDRU RANGA // MATT

Articol / 02 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • ALEXANDRU RANGA // MATTALEXANDRU RANGA
  • ALEXANDRU RANGA // MATTALEXANDRU RANGA
  • ALEXANDRU RANGA // MATTALEXANDRU RANGA
  • ALEXANDRU RANGA // MATTALEXANDRU RANGA
1/4
Ranga Alexandru a studiat între 2011-2015 la Liceul de Arte Plastice" Nicolae Tonitza" din București, urmând apoi cursurile Universitătii Naționale de Arte în cadrul Facultătii de Arte Plastice, secția Sculptură din 2015 până în 2018. Ca primă etapă în ciclul său, a studiat o mare parte din timp modelajul în lut și tehnologia turnării ipsosului. În ultimii săi ani de studi universitare, și-a dedicat timpul înțelegerii unui nou material pentru a găsi forme noi de exprimare.

Matt

Proiectul a pornit de la un simplu joc de șah care a stârnit un curs amplu în înțelegerea materiei prin relaționarea individului în societatea actuală.
Instalația a fost gândită pe o perioadă de 1 an, iar apoi fiind realizată din punct de vedere fizic în decursul a 5 luni de zile. Tehnicile alese au fost forjarea metalului prin utilaje de îmbinare (Sudură prin arc electric) și diferite ustensile de degresare. S-au folosit substanțe improvizate pentru coroziune cu scopul de a realiza diferite nuanțe prezente în obiectele din Instalație.