The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ANDREEA BADRAGAN // UMBRA

Articol / 03 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • ANDREEA BADRAGAN // UMBRA
  • ANDREEA BADRAGAN // UMBRA
  • ANDREEA BADRAGAN // UMBRA
  • ANDREEA BADRAGAN // UMBRA
1/4
Andreea Badragan: licență și master UNArte, secția Ceramică. Studiile anterioare în Psihologie și fascinația pentru subiect îi îndreaptă atenția către emoție ca temă a creației. Folosește plasticitatea ceramicii, violența, subtilitatea sau absența decorului pentru a exprima afecte fundamental umane.

Umbra

Cine suntem când ne întoarcem către noi înșine? Cine suntem dincolo de comportamentele învățate ca fiind social acceptate? Ce se ascunde în interior când dăm deoparte măștile ce ne formează eul social? Cine suntem dincolo de frică?

Umbra conține acele aspecte psihologice ale ființei noastre care nu se încadrează în idealul nostru de personalitate și pe care le ascundem nu doar de ceilalți, ci și de noi înșine.

Aspectele blocate în umbră nu se mai dezvoltă, rămân la stadii primitive. Avem deci un personaj central, arhaic, personajul-umbră.

Cum ne recunoaștem umbra? Proiectăm propriile „defecte” asupra celorlalți, ei devenind astfel oglinda propriilor noastre defecte. Personajele-oglindă au forme simple, nediferențiate, de dimensiuni oprimante, întrucât ceea ce ne afectează negativ în ceilalți este ce recunoaștem din noi înșine, nu trăsăturile lor reale. Ele se constituie într-un cerc blocant, judecător, a cărei influență se păstrează atât timp cât nu atingem un anumit echilibru.