The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ANDREEA VÎLU // REABILITAREA CASTELULUI DE APĂ DIN BRĂILA

Articol / 02 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • ANDREEA VÎLU // REABILITAREA CASTELULUI DE APĂ DIN BRĂILA
  • ANDREEA VÎLU // REABILITAREA CASTELULUI DE APĂ DIN BRĂILA
  • ANDREEA VÎLU // REABILITAREA CASTELULUI DE APĂ DIN BRĂILA
  • ANDREEA VÎLU // REABILITAREA CASTELULUI DE APĂ DIN BRĂILA
1/4
Andreea Vîlu a studiat între 2007- 2015 la Liceul de Arte Hariclea Darclee din Brăila, secția desen, apoi din clasa a-IX-a, arhitectură. Din 2015 până în 2018 a urmat cursurile Universității Naționale de Arte din București în cadrul Facultății de Arte Decorative și Design, secția Design ambiental.

Reabilitarea Castelului de Apă din Brăila


Decizia de a alege ca temă de licență reabilitarea Castelului de Apă am luat-o prin prisma faptului că această clădire monument, este în prag de degradare așa că am decis să îi readuc la viață vechile funcțiuni. La parter, spatii expoziționale, la etajul 1 cofetaria, la etajul 2 depozitele pentru restaurant, vestiarele angajaților și grupurile sanitare,la etajul 3 bucătăria restaurantului,la etajul 4 se va amenaja cafe-barul, la etajul 5 garderoba, grupurile sanitare, o zona de lounge, iar la ultimul nivel a fost amenajat restaurantul rotator. Oraș de legendă, Brăila a fost un târg istoric și cultural interesant și chiar în prezent întălnim aici cele mai multe etnii, fiecare dintre aceștia contribuind la farmecul architectural. Toate acestea m-au inspirat in ideea amenajarii castelului, plecând de la legatura cu istoria orașului care a fost sub dominație turcă timp de 3 secole, mi-a venit în minte imaginea conceptului Julius Meinl, având ca logo tânarul turc cu turban.