The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ANTONIA CORDUNEANU // ESEU VIZUAL - INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ

Articol / 02 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • ANTONIA CORDUNEANU // ESEU VIZUAL -  INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ
  • ANTONIA CORDUNEANU // ESEU VIZUAL -  INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ
  • ANTONIA CORDUNEANU // ESEU VIZUAL -  INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ
  • ANTONIA CORDUNEANU // ESEU VIZUAL -  INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ
1/4
Antonia Corduneanu este designer și ilustrator, absolventă a Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, secția Design, licență 2016 și masterat 2018. În căutarea ei pentru esență, crează imagini pure ale unor concepte neclare.

Eseu Vizual - Inteligența Artificială


Lucrarea de față este un avertisment vizual asupra unui viitor probabil. Mediul științific recunoaște o schimbare profundă în creierul uman datorită interacțiunii cu tehnologia. Digitalizarea face ca diferențele dintre realitatea fizică și cea virtuală să devină din ce în ce mai neclare, creându-se astfel o hiper-realitate.
Ilustrațiile, care povestesc despre un viitor postumanist și post-singularitate, nu au fost atribuite unui text existent, care ar fi putut interfera cu sensul lor intrinsec. Astfel a fost creat un cod inspirat de alfabetul Braille. Această asemănare având și un sens mai profund, relatând indirect despre o lume oarbă, care nu observă schimbările drastice de paradigmă prin care trece și merge înainte fără să își pună întrebări și fără să caute sensul mai profund al lucrurilor. Restricția autoimpusă la alb-negru prezintă dualitatea lumii în care viețuim, singura pată de culoare fiind folia holografică, care sugerează tentația și ademenirea în mediul virtual.