The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Atelier de stickere imprimate prin tehnica linogravurii la DIPLOMA 2019

Articol / 09 Oct 2019 / The Institute
  • Atelier de stickere imprimate prin tehnica linogravurii la DIPLOMA 2019
1/1
Ne apropiem de cea de-a şasea ediţie a festivalului naţional dedicat tinerilor artişti, DIPLOMA, un proiect inițiat de The Institute și inspirat de UniCredit Bank.

În intervalul 11-20 octombrie 2019, în București, clădirea monument istoric de pe Str. C.A. Rosetti nr. 3 (Piața George Enescu), vizitatorii festivalului au ocazia să admire lucrările a peste 120 de tineri artişti înainte ca acestea sa fie expuse în galerii sau muzee locale şi internaționale.

Programul festivalului este completat un atelier de stickere imprimate prin tehnica linogravurii susținut de artista Maria Bălan, realizat în colaborare cu platforma feeder.ro.

Atelierul va avea loc pe 17 octombrie, 16:00 – 18:00, în spațiul central de pe strada C.A. Rosetti nr. 3 (Piaţa George Enescu). Înscrierea gratuită se face la feeder@feeder.ro, cu numele participantului, adresa de email și numărul de telefon. Sunt disponibile 14 locuri.

Atelierul urmăreşte explorarea artei ca mijloc de regenerare urbană, folosind street art-ul pentru a semnala locurile preferate din București, orașul devenind astfel o pânză colectivă.

Totodată, workshop-ul are ca scop încurajarea exprimării individuale și facilitarea dialogului. Oricine este binevenit, indiferent de abilitatea artistică.

Maria Bălan este o artistă din București, dezvoltată multilateral, care a studiat Arte Grafice la Universitatea Națională de Arte București și arhitect nepracticant. Mariei îi place să picteze pereți, să creeze ilustrații de carte, precum și artă digitală (concept art, animație 2D, design poster), cu accent pe portrete și expresii umane. Activitatea ei a fost recunoscută cu Premiul Bienalei Internaționale de Afiș și Ilustrație de Carte a Tinerilor Artiști, Timișoara, 2013. În 2018, ea a prezentat prima expoziție individuală, „Neștiuții”, și a dezvăluit abilități didactice uimitoare în timpul atelierului de linogravură pentru copii Un-hidden Bucharest. În 2019, a expus lucrări recente în expoziția colectivă Rampa One @Plant Village alături de John Dot S și Robert Obert și a participat la expoziția de grup Un-hidden Bucharest din cadrul Romanian Design Week 2019, expoziția centrală, secțiunea Multidisciplinar.

La acestea se adaugă petreceri și întâlniri menite să încurajeze dialogul multidisciplinar, dar și să apropie un public cât mai numeros de creațiile, lucrările și conceptele semnate de tinerii artiști.

Mai multe informații despre DIPLOMA sunt disponibile pe diplomafestival.ro

Te aşteptăm!