The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

CLAUDIA MANEA // DIVISION

Articol / 02 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • CLAUDIA MANEA // DIVISION CLAUDIA MANEA
  • CLAUDIA MANEA // DIVISION CLAUDIA MANEA
  • CLAUDIA MANEA // DIVISION CLAUDIA MANEA
  • CLAUDIA MANEA // DIVISION CLAUDIA MANEA
  • CLAUDIA MANEA // DIVISION CLAUDIA MANEA
  • CLAUDIA MANEA // DIVISION CLAUDIA MANEA
1/6
Claudia Manea a absolvit UNARTE, secția grafică. Mediile sale de lucru sunt desenul (peniță cu tuș, acuarele) și fotografia, având influențe din cultura japoneză.

Division

Claudia Manea explorează tema identităţii. Mediul în care un individ trăieşte, amintirile și experienţele sale, oamenii care îl inconjoară, aspectul fizic, preferinţa atribuită anumitor lucruri, exprimarea sa într-un cadru social, opiniile şi valorile lui ș.a.m.d. sunt părţi care împreună înglobează identitatea acestuia.

În cadrul proiectulul, artista vrea să prezinte intrebări, dar şi răspunsuri, legate de suma aspectelor care formează identitatea unui individ, despre cum ele pot fi desfăcute şi înşirate, sau, din contră, comprimate şi rezumate la un număr minim. Astfel, le aduce împreună în cadrul filelor unei cărti de cincizeci de pagini, având ca dimensiuni 25,7x36,4 centimetri.

Cartea conţine trei capitole, fiecare din acestea constituind aspecte ale personalităţii şi identăţii sale. Ca rezolvare tehnică sunt prezente pagini de bandă desenată, ilustrații și schițe lucrate în tuș, peniță și acuarele și fotografii.