The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

CRISTINA COSTEA // CENTRU DE CERCETARE ȘI INOVARE ÎN FABRICA DIGITALĂ

Articol / 05 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • CRISTINA COSTEA // CENTRU DE CERCETARE ȘI INOVARE ÎN FABRICA DIGITALĂ
  • CRISTINA COSTEA // CENTRU DE CERCETARE ȘI INOVARE ÎN FABRICA DIGITALĂ
1/2
Cristina și-a dezvoltat interesul spre fabricarea digitală și proiectare parametrciă de-a lungul ultimilor patru ani, participând la workshop-uri internaționale. Pentru ea inovația reprizintă o valoare adăugată a arhitecturii, necesară în fiecare proiect.

Centru de cercetare și inovare în fabricarea digitală

Centrul de cercetare în fabricarea digitală are în centrul atenției integrarea tehnologiilor digitale în domeniul arhitecturii și a procesului de construcție prin arhitectura non-standard.
Propunerea mea este situată la periferia Bucureștiului, în cartierul Pantelimon, pe locul unei vechi fabrici de sticlă. Situl nu este doar parte a peisajului industrial, ci și o parte a peisajului natural emergent: parcul a rezultat în urma excavării terenului nisipos pentru obținerea sticlei.
Integrarea morfologica a propunerii se realizează prin preluarea copertinei tipic-industriale- pliu și a liniilor de topografie existente.
Programul își propune să regândească producția de elemente de construcție prefabricate prin implementarea robotilor industriali și a mașinilor cu comandă numerică, din faza de proiectare și producție. Acesta se ocupă atât de experimentare și prototipare, cât și de cea mai importantă parte, consultanță pentru partenerii industriali locali.