The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Alexandra Elena Baciu // Silver Linings

Articol / 03 Feb 2015 / Participant diploma 2014
  • Alexandra Elena Baciu // Silver Linings
  • Alexandra Elena Baciu // Silver Linings
  • Alexandra Elena Baciu // Silver Linings
  • Alexandra Elena Baciu // Silver Liningsbianca
1/4
Ideea de la care am pornit este cea de a reda grafic şi volumetric imaginea unor obiecte vizuale lipsite în fapt de corporalitate, respectiv norii.

Studiul de contexturi pe care îl propun este alcătuit din trei panouri decorative străvezii lucrate cu in, cânepă, lână şi mătase, pe urzeli fine din bumbac, având lungimea de 3 metri şi lăţimea de 80 de centimetri.

Culorile naturale ale firelor şi ale palelor din care este realizată lucrarea se combină cu fineţea materialelor tradiţionale, oferind un fundal potrivit norilor din pală de lână şi gogoşilor de mătase care se răsfiră în toate registrele panourilor. 
 
Bazându-se pe o paletă cromatică blândă, exclusiv naturală, cu diferite nuanţe de crem, bej şi brun, ţesătura pe care am realizat-o se axează pe o antiteză. Jocul de plin/gol, diafan/consistent pe care doresc să îl propun este valorificat de lumina ambientală care străbate panourile gândite atât pentru a fi utilizate ca decoraţiuni murale, cât şi pentru a juca rolul unor panouri despărţitoare.