The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Andrei Victor Moldoveanu // Poartă de intrare în București

Articol / 17 Noi 2014 / Participant diploma 2014
  • Andrei Victor Moldoveanu // Poartă de intrare în București
  • Andrei Victor Moldoveanu // Poartă de intrare în București
  • Andrei Victor Moldoveanu // Poartă de intrare în București
  • Andrei Victor Moldoveanu // Poartă de intrare în București
1/4
Conceptul a pornit de la reamenajarea nodului rutier într-o intersecție denivelată tip treflă, cele patru alveole devenind situl pentru clădirile propuse: centru comercial, centru de conferințe și turn multifuncțional.

În cadrul ansamblului propus, clădirea turn are rolul de a marca în perspectiva orașului începutul/sfârșitul zonei urbane, tipologie a zgârienorilor utilizată cu precădere în Europa.

Clădirea este compusă din două corpuri de 20 și respectiv 31 de etaje, unite de pasarele cu vegetație. În plan, forma este eliptică - dictată de alveola în care este amplasat. Între cele două corpuri se creează un atrium, închis pe verticală din cinci în cinci etaje, astfel se creează un spațiu deschis de comunicare și interacțiune între funcțiunile propuse.

Funcțiunile sunt orientate în funcție de punctele cardinale, corpul de 31 de etaje (locuințe colective și hotel) este orientat spre S-E și cel de 20 de etaje (birouri) pe N-E. De asemenea, pentru că vorbim de o clădire înaltă, s-a ținut cont și de vânturile dominante din direcția N-E, pe această direcție fiind pasarelele deschise.