The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Corina Stan // Dantescophilia

Articol / 13 Ian 2015 / Participant diploma 2014
  • Corina Stan // Dantescophilia
  • Corina Stan // Dantescophilia
  • Corina Stan // Dantescophilia
  • Corina Stan // Dantescophilia
1/4
Dantescophilia a început în mod natural, din fascinaţia mea pentru arta  tradițională și cea medievală. De aceea, m-am dus către un text clasic precum „Divina Comedie” a lui Dante Alighieri. Cu toate acestea, nu am putut rămâne indiferentă la noile metode de lucru şi am explorat tehnici precum colajul, stencil-ul, fotomontajul, în tentativa de a îmbina vechiul cu noul.

Am considerat că acest text nu are nevoie de o repovestire în imagini, având în vedere câţi alţi artişti au făcut acest lucru înaintea mea. Am vrut să creez o poveste personală, care să cuprindă trimiteri la „Infernul” lui Dante, la lumea în care trăiesc şi la lumea în care îmi imaginez că a trăit Dante.
 
Am pornit de la ideea că raiul şi iadul se află pe pământ, până când nu ne vom convinge de altceva. Bogăţia imperfecţiunilor oamenilor, la care inevitabil contribui şi eu, a reprezentat un izvor nesecat de inspiraţie pentru acest proiect. Omul are liberul arbitru şi poate crea paradisul pe pământ. Din acest punct de vedere, proiectul meu reprezintă poate o exorcizare a imperfecţiunilor şi o pregătire pentru o lume mai bună.