The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Daniel Roșca // Conștiință și poluare

Articol / 16 Dec 2014 / Participant diploma 2014
  • Daniel Roșca // Conștiință și poluare
  • Daniel Roșca // Conștiință și poluare
  • Daniel Roșca // Conștiință și poluare
  • Daniel Roșca // Conștiință și poluare
  • Daniel Roșca // Conștiință și poluare
1/5
În acest proiect reprezint vizual un posibil viitor apocaliptic, în care oamenii ajung să fie afectați de mutații genetice grave, devenind niște monștri care asasinează natura, simbolizată de păsări. Nu am abordat subiectul într-o manieră descriptivă, ci am încercat să transmit o stare, o angoasă care poate deveni atotstăpânitoare, dacă starea omului și a naturii nu se oprește din căderea ei.
 
Lipsa conștiinței duce la poluare. Omul trece cu vederea conștiința atunci când poluează cu scopul obținerii de bani sau confort. Cu cât îți încalci mai mult conștiința, cu atât ea devine mai slabă. Odată slăbită, nu mai discerne clar între bine și rău. De aceea, mulți oameni nu mai simt nici o vină atunci când poluează (își aruncă gunoaiele în locuri neindicate, devarsă substanțe chimice pe plante, fac risipă de resurse naturale, poluează fonic etc.). În felul acesta natura și omul încep să fie tot mai afectați de poluare. Dacă lucrurile nu se schimbă, vom fi prezenți la apocalipsa  naturii, deci inclusiv a omului. Îndemn oamenii să-și asculte conștiința pentru a putea trăi în armonie cu natura.