The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ileana Maria Vasile // Calcan - intervenție decorativă

Articol / 02 Feb 2015 / Participant diploma 2014
  • Ileana Maria Vasile // Calcan - intervenție decorativă
  • Ileana Maria Vasile // Calcan - intervenție decorativă
  • Ileana Maria Vasile // Calcan - intervenție decorativă
1/3
Macheta este o replică în miniatură, care dorește să ilustreze prezența naturii în spațiul public, fiind, în același timp, completarea estetică a acestuia. Lucrarea face legătura între arhitectură și om, prin intermediul elementelor naturale. 

Culoarea este un factor ce poate să exprime foarte ușor o stare, un mesaj, o atitudine. Tonul predominant este albastrul, ce are diferite semnificații în funcție de zona culturală. În cazul de față el semnifică aerul, meditația, spațiul, iluzia, prin intensitatea sa atrăgând curiozitatea trecătorului. Pe lângă această culoare, mai apare și verdele, o culoare în strânsă legătură cu natura, care inspiră renaștere, libertate, bucurie, viață. Urmează violetul, folosit în cantități mici, pus în contrast cu nuanțele de galben.
 
Elementul central al calcanului este apa, care la rândul ei reprezintă viața. Cascada este forma care evocă cel mai clar dinamismul apei în natură. Cu ajutorul ei, am descoperit câteva trasee pe care le-am evidențiat folosind nuanțe de galben, albatru, vilolet și verde. Am ales această varintă deoarece reflectă cel mai bine ideea de viață cotidiană, în mișcare.
 
Prin modul în care am ales să stilizez această vedere, caut să stârnesc curiozitate trecătorilor, intenția mea fiind de a-i desprinde, chiar și pentru câteva momente, de gândurile zilnice și de a le stimula imaginația.