The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Iulia Ghenea și Emilia Tudoran // Before they pass away

Articol / 30 Ian 2015 / Participant diploma 2014
  • Iulia Ghenea și Emilia Tudoran // Before they pass away
  • Iulia Ghenea și Emilia Tudoran // Before they pass away
  • Iulia Ghenea și Emilia Tudoran // Before they pass away
  • Iulia Ghenea și Emilia Tudoran // Before they pass away
1/4
În ciuda tuturor proceselor tehnologice la care am ajuns, portul tradițional rămâne pe mai departe un mister datorită migalei și răbdării cu care, de exemplu, se realizează un costum de ceremonie. Astăzi, în era vitezei, aceste mesteșuguri nu mai sunt păstrate în totalitate.

Tehnologiile actuale influențează foarte mult moda vestimentară. Astfel, noi materiale, procedee și materialități, fac ca tehnologiile tradiționale să nu mai fie, de multe ori, de actualitate.

Conceptul nostru se bazează pe reamintirea tradițiilor și obiceiurilor de pe teritoriul autohton.

Portul popular reflectă modul tradițional de viață al poporului, constituind un document viu al trecutului, care, dăinuind peste veacuri, a transmis generațiilor mesajul unei creații artistice autentice.