The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Maria Magdalena Popa // Destructurarea formei

Articol / 04 Feb 2015 / Participant diploma 2014
  • Maria Magdalena Popa // Destructurarea formei
  • Maria Magdalena Popa // Destructurarea formei
  • Maria Magdalena Popa // Destructurarea formei
  • Maria Magdalena Popa // Destructurarea formei
1/4
Lucrarea mea de licență este formată din două panouri decorative cu dimensiunea de 210/110 cm, realizate din materiale textile țesute și nețesute, prelucrate personal, folosind tehnica imprimării serigrafice. Fiecare panou este compus diferit, obținând volumetrie prin tăierea și suprapunerea materialelor. Elementele efectuate pe materialul textil realizează compoziții cu ritmuri diferite, formând o suprafață cu plin și gol.

Pornind de la forma plană a pătratului, am obținut volum prin destructurarea sau deformarea acesteia. Primul pas este trasarea diagonalelor. Din această operație rezultă mai multe triunghiuri, prin tăierea cărora se obține o compoziție bidimensională.
          
Fiecare panou este conceput diferit, ceea ce le leagă sunt elementele decorative, o anumită tehnică, ritm și cromatică. Una dintre tehnicile folosite este decuparea formelor geometrice în materialul textil pentru a crea un efect de mișcare și transparență. O altă variantă de realizare a panoului este imprimarea cu sită serigrafică a materialului textil, formând o bază pe care se aplică bucăţi de material uni sub formă geometrică. Ritmul este dat prin aglomerarea și risipirea formelor.