The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Mira Mădălina Ene // Energomic

Articol / 05 Ian 2015 / Participant diploma 2014
  • Mira Mădălina Ene // Energomic
  • Mira Mădălina Ene // Energomic
  • Mira Mădălina Ene // Energomic
  • Mira Mădălina Ene // Energomic
1/4
Energomic este un dispozitiv pentru călcarea hainelor, destinat persoanelor cu afecțiuni ale membrelor superioare.

Proiectul este rezultatul unei documentări ample, din care am descoperit că majoritatea dispozitivelor de călcat prezintă probleme de ergonomie, în special mânerele acestora, afectând astfel încheieturile și putând să provoace leziuni în urma folosirii îndelungate.

Conceptul este inspirat de mișcarea pe o face oricine atunci când încearcă să netezească o cută cu ajutorul palmei. Așadar, în locul unui fier de călcat uzual, utilizatorul va folosi o „mănușă de călcat”.

Obiectul prezintă avantaje pentru cei care suferă de afecțiuni (minore/medii) ale membrelor superioare (artrită, Parkinson, pareză etc.), pentru oamenii în vârstă, cărora le este greu să manevreze obiecte grele, dar și pentru cei care calcă des/îndelungat, ferindu-i de afecțiuni ale încheieturilor și ale mușchilor spatelui/brațelor.

Noul fier de călcat păstrează din modelele uzuale doar talpa și sistemul interior care permite încingerea acesteia. Întreaga carcasă este regândită pentru a putea deservi noii poziții a mâinii.

Înlocuirea mânerului vechi conduce la folosirea fierului într-o poziție mult mai naturală a mâinii.
Eliminarea rezervorului de apă și mutarea acestuia într-un container generator de aburi, micșorează semnificativ greutatea obiectului. Reducerea de greutate face produsul accesibil unui grup mai mare de oameni, care înainte nu puteau folosi fierul din cauza limitelor de forță.