The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ovidiu Cristea // România Zoologică

Articol / 05 Feb 2015 / Participant diploma 2014
  • Ovidiu Cristea // România Zoologică
  • Ovidiu Cristea // România Zoologică
1/2
Tema pe care o prezintă lucrarea este la granița Graphic Designului cu Sociologia, mai exact reprezentarea unor portrete de personaje din societatea românească, de exemplu: politicianul, cerșetorul, reporterul, preotul etc., ce sunt asociaţi cu niște portrete de animale cu care se aseamănă personalitatea lor.

Peste ilustraţia cu portretul uman este plasată o foaie de calc pe care e amplasat portretul de animal, ca o mască. De exemplu: politicianul este asociat cu vulpea datorită caracterului șiret; reporterul cu diavolul tazmanian, deoarece este agitat, vorbește repede și tare, cu fraze lungi, este fără scrupule asemenea animalului care e agitat, gata de atac și scoate multe sunete; ghicitoarea cu cioara deoarece aceasta este o pasăre gălăgioasă și are tendinţa să fure din curţile oamenilor.

Aceste ilustraţii comico-dramatice sunt împărțite în cinci categorii (meșterii, „serviciul” comunităţii, „protectorii”, maeștrii cuvântului, oamenii aparenţelor) prezentate într-o carte intitulată „România zoologică”.

Lucrarea este gândită ca un fel de campanie pentru a semnala comportamentul primitiv al multor categorii sociale ale populaţiei și pentru a încerca sensibilizarea și corectarea pe cât e posibil a comportamentului celor avizaţi.