The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Raluca Bacinschi // Pensiune agroturistică Merii Petchi

Articol / 06 Ian 2015 / Participant diploma 2014
  • Raluca Bacinschi // Pensiune agroturistică Merii Petchi
  • Raluca Bacinschi // Pensiune agroturistică Merii Petchi
  • Raluca Bacinschi // Pensiune agroturistică Merii Petchi
  • Raluca Bacinschi // Pensiune agroturistică Merii Petchi
  • Raluca Bacinschi // Pensiune agroturistică Merii Petchi
1/5
Dar ce este tradiţia?
O regulă de viaţă? O formulă?
Nu.
Tradiţia este o adâncă nelinişte.
Şi ce este neliniştea, dacă nu făclia spiritului, 
dacă nu puterea care pune în mişcare conştiinţa.
 
(G.M. Cantacuzino)
 
Această lucrare își propune să abordeze o parte restrânsă, dar importantă, din subiectul conservării tradiţiei în arhitectura curentă,  mai precis a elementelor de valoare din patrimoniul cultural naţional, aducând în discuție direcţiile principale de identificare a lor, influenţa acestora asupra arhitecturii moderne și, mai ales, importanţa menţinerii lor active în cadrul progresului tehnologic, la nivel global.

Tema proiectului de diplomă este conversia unui conac neoromânesc, arhitect Cristofi Cerchez, şi extinderea sa în scopul alcătuirii unui complex agroturistic în judeţul Ilfov, comuna Nuci, satul Merii Petchi. Se dorește obținerea unui produs architectural ce se conformează prezentului, respectând trecutul. Prin urmare, întregul ansamblu (pensiunea şi sera) a fost elaborat la cota -1.00 m faţă de conac, pentru a evita eclipsarea acestuia.

Legătura dintre pensiune şi conac este regăsită la nivel subteran, printr-un spaţiu expoziţional în care poate fi prezentat conceptul de complex agroturistic pentru vizitatori. Concomitent, am elaborat în decursul proiectului schema de interrelaţionare a serei cu pensiunea, cele două întreţinându-se reciproc la nivelul încălzirii/răcirii aerului, furnizării apei potabile/nepotabile şi ale produselor comestibile (legumele din seră) / îngrăşămintelor (resturile menajere din pensiune).

 
Portofoliu: https://www.behance.net/green_architecture