The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Tudor Matache // Un altfel de autoportret

Articol / 03 Feb 2015 / Participant diploma 2014
  • Tudor Matache // Un altfel de autoportret
1/1
Tema pe care am abordat-o în studiul artistic, de-a lungul anilor, a fost încercarea de a găsi modalitatea plastică pentru a exprima în vizual totalitatea elementelor esențiale ale expresiei umane - portretul. 

Toate etapele și încercările au adus în final un material bogat și variat, care a determinat alegerea temei lucrării de licență - o reprezentare privind accepțiunea modelatoare și cronologică referitoare la portret, corelată cu evoluția mea în timp, de la începuturi și până astăzi. 

Lucrarea este o expresie a transformării omului în timpul vieții și oglindește schimbările pe care le suferă personalitatea umană în forma sa materială și sufletească. Este o exprimare a existenței personale printr-o evoluție a formelor autoportretului.

Timpul, ca parcurs masurat în etape și reprezentat în cele trei panouri ale tripticului, am dorit să-l exprim printr-o compoziție supradimensionată, în care portretul este suportul formal, reprezentat divers prin desen, structuri și culoare.
 
Conceptual, lucrarea prezintă evoluția umană trecută prin propria experiență, rațiune, sensibilitate și posibilitate creatoare. Memoria afectivă și vizuală a vieții mele, de când am început să înregistrez amintirile rămase, a păstrat o galerie de portrete ale oamenilor pe care i-am întâlnit și care mi-au construit persoana și personalitatea vie de astăzi.

Această galerie de chipuri, fețe, expresii și portete regrupate și conținute în cele trei elemente compoziționale reprezintă modalitatea mea de a exprima trecerea prin viață, de a mă raporta la societate și de a mă defini în memoria unui timp propriu.