The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Alexandra Andreica // Broken Puzzle

Articol / 21 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Alexandra Andreica // Broken Puzzle
  • Alexandra Andreica // Broken Puzzle
  • Alexandra Andreica // Broken Puzzle
1/3
S-a născut în 1986 în Zalău, România. A studiat artele vizuale la Facultatea de Arte din cadrul Universității din Oradea, România. Momentan trăiește și lucrează în Londra. 

BROKEN PUZZLE

Sincronizându-se cu valul de interes reprezentat de noul figurativ, artista îşi afirmă interesul pentru această direcţie prin proiectul Broken Puzzle, în care abordează tema contrastelor românești în perioada de tranziție reflectând contemporaneitatea. Lucrarea reflectă contrastul tăios dintre tehnologia avansată, preocupare principală a oamenilor din zilele noastre și reminiscențele comunismului, contrast ce definește ignoranța și o răsturnare a valorilor umane și a priorităților oamenilor, care predomină în gândirea contemporană a omului de rând, omul mediocru.


Titlul proiectului face trimitere la modul în care contrastele surprinse evidențiază prezența unor elemente din mai multe lumi diferite pe care istoria le regrupează ca pe un puzzle imperfect.
Tehnicile de lucru folosite sunt: pictura în ulei pe pânză, pictura în ulei pe placaj, pictura în acril pe pânză, iar o lucrare este în tehnică mixtă combinând pictura în ulei și acril pe pânză.