The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Alexandru Schibinschii // Organizare socială avansată și tezaurizare

Articol / 28 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Alexandru Schibinschii // Organizare socială avansată și tezaurizare
  • Alexandru Schibinschii // Organizare socială avansată și tezaurizare
  • Alexandru Schibinschii // Organizare socială avansată și tezaurizare
1/3
Alexandru Schibinschii a absolvit Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza” în 2010 și Facultatea de Arte Plastice secția sculptură în 2015.

ORGANIZARE SOCIALĂ AVANSATĂ ŞI TEZAURIZARE
 
Oamenii sunt, deopotrivă, condiționați genetic să supraviețuiască atât ca indivizi (ceea ce dă naștere componentei egoiste), cât și ca grup (ceea ce dă naștere altruismului și spiritului de sacrificiu). Oamenii au început să evolueze mult mai rapid decât o puteau face ecosistemele naturale ce-i înconjurau. Ca o anomalie, valorile sunt răsturnate, se pierde sensul adunării, culegerii, păstrării. Cum furnicile adună pentru binele comun al coloniei, oamenii pot fi lacomi, găsesc, adună, ascund prea prețuita „comoară” zi de zi și apoi mor, iar „comorile” rămân așa cum au fost întotdeauna, ale nimănui și nefolositoare.
 
Proiectul e creat în contextul înțelegerii condiției umane, dar nu vine drept manifest în fața publicului. Lucrarea dată e o constatare a realității, o afirmație, o paralelă între specii. Punctul comun al acestora este forma de organizare, care i-a transformat în cei mai puternici colonizatori ai planetei.