The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Annemary Ticheaua // Autoportret

/ 21 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Annemary Ticheaua // Autoportret
  • Annemary Ticheaua // Autoportret
1/2
Nascută în anul 1991 în orașul dunărean Oltenița, locuiește și activează în București.  Este proaspăt absolventă a Universității Naționale de Arte București.

Autoportret

Acest proiect vine în continuarea lucrărilor de licenţă şi este un autoportret neconvenţional ce nu respectă regulile autoportretului tradiţional. Este o traducere în culori, suprafeţe şi linii ale propriilor stări de spirit. Acestea sunt împărţite într-o ordine cronologică influenţată de mitul peşterii din Republica lui Platon.

Este un proiect alcătuit din patru etape, etapa de debut fiind reprezentată de lucrarea de licenţă, celelalte trei corespunzând cu lucrarea de disertaţie. Licenţa s-a născut într-un mediu diferit. Acum neliniştea specifică devenirii, angoasa fără rost, insuficienţa, disperarea, patima, frustrarea, neantul, erau trăirile ce urmau să construiască noua operă. Acest traseu autoportretistic construit pe semnificaţiile mitului peşterii şi transpus în limbaj plastic contemporan, poate fi văzut şi ca un drum iniţiatic întru devenire. Ultima etapă este cea a reîntoarcerii la starea de sănătate, de bine; ea este simbolul împlinirii “rozului”, starea iniţială, de debut.