The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Alexandra Ana-Maria Avârvarei // Amenajare autobuz londonez

Articol / 23 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Alexandra Ana-Maria Avârvarei  // Amenajare autobuz londonezlucian tudose
  • Alexandra Ana-Maria Avârvarei  // Amenajare autobuz londonez
  • Alexandra Ana-Maria Avârvarei  // Amenajare autobuz londonez
  • Alexandra Ana-Maria Avârvarei  // Amenajare autobuz londonez
  • Alexandra Ana-Maria Avârvarei  // Amenajare autobuz londonez
1/5
Avârvarei Alexandra Ana-Maria, născută în București, a absolvit Facultatea de Mobilier și Amenajări Interioare din cadrul Universității „Ion Mincu”. Deși este la începutul carierei, ea a organizat și a participat la numeroase proiecte, atât în cadrul facultății cât și în afara ei.

Cea mai recentă și cunoscută expoziție la care a luat parte a fost „Ambient Expo”, în cadrul căreia a prezentat o piesă de mobilier creată și fabricată în totalitate de ea (lampa cu poliță în stil tradițional românesc).

În timpul liber îi place să călătorească și să facă plimbări cu bicicleta. Momentan lucrează la îmbunătățirea portofoliului personal și speră să avanseze în carieră.  


AMENAJARE AUTOBUZ LONDONEZ

Proiectul ales asociază două tradiții din Marea Britanie și anume pub-ul englezesc și autobuzul roșu supraetajat tipic londonez. Routemaster este unul dintre cele mai reprezentative și frumoase vehicule din lume. Una din amenajările propuse este alcătuită din canapelele existente cu o structură metalică și tapițerie din material textil.

Aceste canapele sunt organizate astfel încât se formează cate un separeu de patru persoane așezate față în față cu o masă în mijloc. Este o amenajare simplă, clasică pentru un astfel de spațiu. Cea de-a doua propunere îmbină stilul modernist cu cel industrial.

Mobilierul este realizat din forme geometrice simple și materiale ușoare precum lemn și cupru care este un material antibacterian foarte rezistent. Acest proiect prezintă o abordare modernă a unui tip de amenajare într-un spațiu neconvențional cu scopul de a sublinia posibilitatea unor materiale naturale.