The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Raluca Bădescu // Centru comunitar artistic

Articol / 23 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Raluca Bădescu // Centru comunitar artistic
  • Raluca Bădescu // Centru comunitar artistic
  • Raluca Bădescu // Centru comunitar artistic
  • Raluca Bădescu // Centru comunitar artistic
  • Raluca Bădescu // Centru comunitar artistic
  • Raluca Bădescu // Centru comunitar artistic
1/6
Serioasă și meticuloasă, încearcă să zărească beneficiile pe care un proiect le poate aduce în viața utilizatorului cât și în cea a orașului. A cochetat atât cu restaurarea atentă a trecutului cât și cu utopia proiectelor pentru "ziua de mâine".  Momentan a ales să rămână ancorată în trecut privind cu speranță în viitor. 


CENTRU COMUNITAR ARTISTIC DE CARTIER-BUCUREȘTI

Situat în primul inel de circulație al capitalei, foarte aproape de zona centrală, situl prezintă importanță sporită atât pentru cartierul Mântuleasa cât și, la scară mai mare, pentru întregul oraș.

Diferența este vizibilă între Mântuleasa de atunci și cea de astăzi-atunci- spațiu al mahalalei cu același nume, cu viață clocotitoare și interacțiuni sociale dese și neprogramate, cu mici magazine și ateliere meșteșugărești situate la parterul caselor dintre livezi, cu vânzători ambulanți de nimicuri trebuincioase și destrămarea limitelor fizice dintre om, casă, curte, grădina și stradă . Mântuleasa de astăzi își ascunde bijuteriile arhitecturale neglijate după garduri mai mult sau mai puțin permisive privirii, în grădini de cele mai multe ori închise și private sau neîngrijite.



Proiectul urmărește reconectarea parcelei cu vecinătatea, spargerea barierelor și continuitate fie și doar vizuală cu grădinile insulei și cu străzile adiacente. Propunerea integrării în corpul proiectului a mici spații comerciale de interes comunitar: frizer, modistă, cizmar, ceasornicar, atelier de reparații biciclete și ocazional garaj, reconectează, în primul rând inserția propusă cu spațiul străzii. Partea împădurită a grădinii dinspre stradă este percepută ca o masă compactă, un mare covor verde de către locuitorii blocului alăturat.

Cantina ce functionează ocazional și ca spațiu pentru workshopuri în care copiii liceelor cu profil tehnic pot intra în contact, mai de aproape, cu oamenii care prelucrează lemnul, susține deasupra un teren de sport accesibil prin grădini, atât din strada Mântuleasa cât și din strada Dr. Paleologu.

Spațiul terenului de sport, împreună cu gradenele sale poate fi utilizat ocazional și ca zonă de proiecție pentru cei din comunitate. Modelul croșetat al plasei de rabiț utilizată pentru închiderea acestuia aduce aminte de mileurile prezente pâna acum ceva vreme în casele tuturor.

Spațiul format din cantină cu gradina de ospăț aferentă, terenul de sport și accesul acestuia precum și transformarea calcanului blocului de locuințe adiacent într-o fermă verticală în care se cultivă hidroponic diverse legume formează partea semi privată a ansamblului. Se propune de asemenea posibilitatea accesului persoanelor din blocul alăturat în gradina de legume și utilizarea comună a acesteia împreună cu locuitorii ansamblului.