The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Bianca Boroș // Remixul în arta plastică

/ 21 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Bianca Boroș // Remixul în arta plastică
  • Bianca Boroș // Remixul în arta plastică
1/2
Direcţia de studiu şi cercetare artistică a Biancăi Boroș  in momentul de faţa presupune analizarea fenomentului ’’remix’’/ reluare în arta plastică, în contextul unor teme mitologice.De-a lungul timpului, mitul cunoaşte două componente: una primordială, când mitul făcea parte din viaţa omului, fiind o realitate nepusă sub semnul întrebării; cealaltă culturală, în care mitul intră în domeniul creativităţii omului, fiind un produs cultural conştient.

REMIX-UL ÎN ARTA PLASTICĂ 

Prezenţa Remix-ului în artă reprezintă o realitate a tuturor timpurilor. În proiectul său de licenţă, Bianca Boroș analizează reluarea unor teme sau concepte, axându-se pe una din cele mai cunoscute și promovate teme din istoria artelor: mitologia Greciei Antice. Pentru a dezvolta ideea de reluare (a unei teme sau idei ce poate fi infinit produsă, dar mereu originală), Bianca Boroș realizează propria sa variantă de reinterpretare a miturilor.

Executate în manieră expresionistă, cuprinzând elemente simboliste, lucrările repovestesc cromatic aceste mituri, din perpectiva personajelor. Autoportretul- triptic îndeamnă la contemplare interioară, cunoaștere și identificare a sinelui. Atât primul fragment, cât și ultimul, sunt realizate ’’ în oglindă’’, fiind despărţite de al doilea, ce infăţișează momentul prezent. În contextul Remix-ului se poate urmări aici reluarea și ciclicitatea.