Direcţia de studiu şi cercetare artistică a Biancăi Boroș in momentul de faţa presupune analizarea fenomentului ’’remix’’/ reluare în arta plastică, în contextul unor teme mitologice.De-a lungul timpului, mitul cunoaşte două componente: una primordială, când mitul făcea parte din viaţa omului, fiind o realitate nepusă sub semnul întrebării; cealaltă culturală, în care mitul intră în domeniul creativităţii omului, fiind un produs cultural conştient.
REMIX-UL ÎN ARTA PLASTICĂ
REMIX-UL ÎN ARTA PLASTICĂ
Prezenţa Remix-ului în artă reprezintă o realitate a tuturor timpurilor. În proiectul său de licenţă, Bianca Boroș analizează reluarea unor teme sau concepte, axându-se pe una din cele mai cunoscute și promovate teme din istoria artelor: mitologia Greciei Antice. Pentru a dezvolta ideea de reluare (a unei teme sau idei ce poate fi infinit produsă, dar mereu originală), Bianca Boroș realizează propria sa variantă de reinterpretare a miturilor.
Executate în manieră expresionistă, cuprinzând elemente simboliste, lucrările repovestesc cromatic aceste mituri, din perpectiva personajelor. Autoportretul- triptic îndeamnă la contemplare interioară, cunoaștere și identificare a sinelui. Atât primul fragment, cât și ultimul, sunt realizate ’’ în oglindă’’, fiind despărţite de al doilea, ce infăţișează momentul prezent. În contextul Remix-ului se poate urmări aici reluarea și ciclicitatea.