The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Cătălina Bogdan // Galeriile Știrbei

Articol / 22 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Cătălina Bogdan // Galeriile Știrbei
  • Cătălina Bogdan // Galeriile Știrbei
  • Cătălina Bogdan // Galeriile Știrbei
  • Cătălina Bogdan // Galeriile Știrbei
  • Cătălina Bogdan // Galeriile Știrbei
1/5
Cătălina Bogdan este absolventă a Facultății de Arhitectură de Interior. Perfecționistă și visătoare, dar în același timp bine ancorată în realitate, îi place să citească și să călătorească, într-o continuă căutare de inspirație. Este pasionată de restaurare și scenografia pentru spațiile expoziționale.

GALERIILE ȘTIRBEI: CONVERSIA ȘI ESTINDEREA PALATULUI ȘTIRBEI

Tema de proiectare constă în reintegrarea Palatului Știrbei, încărcat de istorie, cu o valoare memorială și simbolică mare, în traseul socio-cultural al capitalei, palatul având de-a lungul timpului o funcție importantă de reprezentare la nivel național. Dată fiind amplasarea sa și adiacența unor clădiri monument istoric și a unor spații publice cu caracter cultural, continuarea liniei funcțiunilor palatului este extrem de importantă.

Prin restaurare, conversie și extindere, spațiul și imaginea palatului va fi pusă în valoare, păstrând amprenta istorică și logica originală a conceptului, răspunzând totodată unor nevoi funcționale contemporane. Conversia palatului într-un spațiu –concept (galerii, centru de artă și design pentru expoziții temporare) oferă posibilitatea existenței unui loc cultural de întâlnire a societății, interacționare și culturalizare, concomitent cu oportunitatea vizitării și admirării arhitecturii palatului.



Un punct cheie al temei de proiectare îl constituie restabiliarea conexiunii cu natura, refacerea grădinilor și păstrarea spațiului verde reprezentativ al palatului. Conceptul proiectului mizează pe crearea unui dialog armonios între existent și nou, prin valorificare arhitecturală a spațiilor și caracteristicilor arhitecturale ale palatului.

Intersecția nou-vechi se citește atât în planul orizontal cât și vertical, de la intersecția de volume arhitecturale până în cele mai mici detalii. Autoarea proiectului a dorit să obțină o deschidere la nivel fizic și metaforic a palatului și o continuitate spațială și vizuală asigurată de spațiul subsolului.

Pentru a obține continuitatea vizuală, a fost utilizată sticla, urmărind o axă continuă care se intersectează cu axa longitudinală caracteristică a palatului. Extinderea vitrată din partea nord-vestică mărește spațiul expozițional și totodată pune în valoare interiorul clădirii, deschizându-l către elementul vegetal, specific proprietății Știrbei.