The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Cătălin Grosu // Astronomy Center Redsand

Articol / 26 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Cătălin Grosu // Astronomy Center Redsand
  • Cătălin Grosu // Astronomy Center Redsand
  • Cătălin Grosu // Astronomy Center Redsand
  • Cătălin Grosu // Astronomy Center Redsand
  • Cătălin Grosu // Astronomy Center Redsand
  • Cătălin Grosu // Astronomy Center Redsand
  • Cătălin Grosu // Astronomy Center Redsand
1/7
Am crescut înconjurat de artă, participând la numeroase concursuri naționale și mai apoi la concursuri și olimpiade de arhitectură.
Concurs internațional 2015 Rethinking Competition - Astronomy Center Redsand singurul participant din România selectat într-o etapă superioară, obținând o clasare între locurile 34- 50 din 130 de echipe.
 
ASTRONOMY CENTER REDSAND

Prin reabilitarea şi conservarea fortului, proiectul studiază relaţia dintre om şi mediul înconjurător. Se propune un Centru Astronomic prin reabilitarea forturilor de la Redsand. Acesta trebuie să funcţioneze ca un oraş pe mare, să fie auto-suficient şi să capete titlul de clădire IKON pentru a creşte potenţialul zonei. Pentru a opri efectul de degradare al forturilor, s-a recurs la conceptul de casă în casă.

Corpurile au fost grupate câte două–trei şi îmbrăcate în coji din inox compunând un ansamblu din trei volume adăpostind funcţiuni de interes public, cercetare şi bară de cazare. Cele trei corpuri sunt unite de o platformă pe care se face debarcarea. În centrul acesteia se află un turn cu o structură metalică în vârful căreia se găseşte heliportul, telescopul destinat publicului şi planetariu.

Pe structura metalică verticală sunt poziţionate 3 capsule(lifturi panoramice) adiacente celor 3 corpuri. Una rămane fixă, iar celelalte două fiind utilizate ca mijloc de transport către ţărm. Cele 3 capsule utilizează energia solară care fac posibilă deplasarea acestora fără a consuma resurse naturale.Întregul ansamblu utilizează sisteme ce stau la baza autosuficienţei în arhitectura sustenabilă. Cu ajutorul panourilor fotovoltaice și balizelor (Ceto units) amplasate pe apă legate în serie în jurul ansamblului care au rol de limită pentru a asigura un acces controlat pe amplasament si produc energie electrică din energia mareelor și desalinizează apa, asigurând apă potabilă.