The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Dragoș Duțu // Design Medical - mangō

Articol / 21 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Dragoș Duțu // Design Medical - mangō
  • Dragoș Duțu // Design Medical - mangō
  • Dragoș Duțu // Design Medical - mangō
1/3
Dragoș Florian Duțu este absolvent al Universitații Naționale de Arte București, Facultatea de Arte Decorative și Design, având specializarea în domeniul Design-ului de produs. Spre finalul programului de master, a studiat pentru patru luni la Univerisitatea Kunstuniversität Linz, Austria, unde și-a dezvoltat abilitatea de a lucra într-un mediu străin, cu o echipă mixtă, având oportunitatea de a dezvolta un concept de robot pentru Johannes Kepler Universität.

Pasiunea sa pentru domeniul design-ului de produs s-a născut încă din liceu, fiind un domeniu care i-a permis să își dezvolte creativitatea și să își îmbogățească cunoștințele tehnice. Datorită interesului său, motivării și seriozității de care dă dovadă, și-a dezolvoltat numeroasele proiecte personale, perfectionându-și totodată un stil propriu, reușind să-și identifice unicitatea ca designer.

DESIGN MEDICAL - mangō
 
‘‘Mangō’’ este un singur aparat care oferă utilizatorilor posibilitatea de a lucra mai multe grupe musculare: mușchii spatelui (trapez şi marele dorsal), mușchii toracelui (pectorali, dințați, intercostali, diafragma), mușchii umărului (deltoid), mușchii brațului (biceps și triceps brahial), mușchii antebrațului (pronatori și supinatori ai antebrațului), mușchii fesieri, mușchii coapsei (croitor, cvadriceps femural, biceps femural, adductori ai coapsei), mușchii gambei (gastrocnemian, pronatori și supinatori ai piciorului, flexori și extensori).  De asemenea, ‘‘mangō’’ poate fi folosit pentru cel mai bun tip de formare, de la adolescenți la seniori.

‘‘Mangō’’ are la bază o tehnologie bazată pe magnetoterapie şi este compus din cinci magneţi mobili în partea dreaptă şi cinci magneţi mobili în partea stângă, în total opt magneţi laterali şi doi magneţi centrali. Magneţii centrali sunt complet mobili, iar celilalţi magneţi se pot mişca doar pe verticală şi orizontală.
 


Aparatul cuprinde un sistem de mişcare acţionat de două motoare electrice, acestea funcţionând doar atunci când sportivul doreşte să modifice intensitatea antrenamentului, sursa de energie electrică fiind asigurată de două baterii care sunt poziţionate împreună cu motoarele în partea de jos a dispozitivului. 

Aparatul este prevăzut cu două brațe în stânga şi în dreapta, care cuprind magneţii și pot fi înclinate în funcţie de tipul de antrenament ales de către sportiv.