The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ecaterina Marin // Locuințe colective

Articol / 23 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Ecaterina Marin // Locuințe colective
  • Ecaterina Marin // Locuințe colective
  • Ecaterina Marin // Locuințe colective
  • Ecaterina Marin // Locuințe colective
  • Ecaterina Marin // Locuințe colective
  • Ecaterina Marin // Locuințe colective
  • Ecaterina Marin // Locuințe colective
  • Ecaterina Marin // Locuințe colective
  • Ecaterina Marin // Locuințe colective
  • Ecaterina Marin // Locuințe colective
1/10
Autoarea proiectului este nascută și crescută în marele și aglomeratul București, acum 26 de ani. Aici se trăiește printre: haos, istorie, stiluri de arhitectură variate, diversitate, parcuri, blocuri, prieteni. De aici vin nevoile locuitorilor de verdeață, liniște, claritate, structură, ordine, frumos.

Arhitectura trebuie privită precum un joc, ca o problemă care are multe variante corecte de raspuns, iar Universitatea de Arhitectură îți oferă oportunități, te ghidează să înveți și cum să muncești.

LOCUINȚE COLECTIVE CU GRAD SPORIT DE CONFORT ÎN BUCUREȘTI

Conceptul proiectului este de a raționaliza volumele destructurate și țesutul urban prin crearea unui volum puternic, simplu, orientat către râu, iar în partea din spate a acestuia, alte trei volume simple ce sunt poziționate perimetral în cadrul sitului, generând o curte interioare cu un caracter semipublic. De asemenea, beneficiile oferite de prezența râului sunt valorificate prin migrarea vegetației în interiorul curții și de-a lungul clădirilor, prin realizarea unui pasaj ce conectează piațeta cu râul și prin dezvoltarea unei promenade verzi în interiorul volumului orientat către râu.

Implementarea unor zone verzi la nivelul parterului (unde locuitorii se pot relaxa și interacționa, copiii se pot juca, se pot desfășura evenimente restrânse) și realizarea acestei promenade verzi, în al doilea nivel al volumului menționat, constituie un alt element important ce se adaugă lanțului de spații verzi dezvoltat de-a lungul Bucureștiului.



La nivel funcțional, la parterul fiecărei clădiri sunt poziționate o serie de funcțiuni publice, accesate atât de comunitatea din cartier, precum și de comunitatea ce ia naștere prin intermediul acestui proiect de locuințe colective. Volumul orientat spre râu conține două niveluri de spații publice (cafenele, spații expoziționale, librărie, spații de birouri), un nivel de promenadă, unde vizitatorii se pot bucura de imaginea orașului sau pot accesa cafeneaua, și patru alte niveluri ce se constituie din garsoniere și apartamente de la două la cinci camera.

La parterul celorlalte trei volume ce vin în completarea proiectul se regăsesc o serie de servicii publice (snack-bar, sală de fitness, o grădiniță, spații de birouri), iar la etajele superioare sunt localizate apartamente, ce conțin de la două la cinci camera, și un duplex. În interiorul curții interioare, ce are un caracter semipublic, comunitatea se poate bucura de spațiile de relaxare, de vegetație.