The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Emanuela Voinescu // Grădina

Articol / 28 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Emanuela Voinescu // Grădina
  • Emanuela Voinescu // Grădina
  • Emanuela Voinescu // Grădina
1/3
Ema este absolventă de master în cadrul UNArte, departamentul grafică. Lucrările Emei sunt instalaţii ce integrează desene, obiecte şi materiale care au servit drept model. Instalaţiile se formează pe măsura trecerii timpului, prin acumulare, fiind rezultatul căutărilor dintr-o anumită perioadă.
 
GRĂDINA 
 
„Grădina” este o instalaţie formată prin acumularea de desene, obiecte, elemente vegetale, reflectând căutările dintr-o anumită perioadă de timp.

Desenele în tuş sunt inspirate de forma şi traiectoriile copacilor, fiind reordonate sub forma unor semne. Semne, nu litere, fiindcă ele nu înmagazinează
un sens concret/un sunet; sunt un mod direct de a înţelege şi a interacţiona cu lumea. De aceea, privite prin prisma logicii, vor rămâne închise.

Colajele sunt compuse din rămăşiţe/texturi/resturi vegetale/lucruri nesemnificative, care odată ajunse în lucrări îşi pierd semnificaţia anterioară, devenind elemente de compoziţie.

Deşi majoritatea materialelor folosite sunt vizibil din me¬diul natural, lucrările rezultate nu sunt în mod obligatoriu despre plante sau natură. „Grădina” se referă mai mult la o atmosferă decât la o grădină în sine. Pe lângă aceasta, plimbările prin grădini sunt mai mult înăuntru.