The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ileana Corina Pană // Joc

Articol / 22 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Ileana Corina Pană // Joc
  • Ileana Corina Pană // Joc
  • Ileana Corina Pană // Joc
  • Ileana Corina Pană // Joc
  • Ileana Corina Pană // Joc
  • Ileana Corina Pană // Joc
1/6
Ileana Corina Pană este într-o continuă căutare și experimentare de noi tehnici în domeniul artei textile, ce o vor face să își descopere și aprofundeze studiul. Lucrările ei se remarcă datorită plasticității liniei, dar și prin gama cromatică folosită, culori vii.

Abordează subiecte ce au legatură cu omul, dar mai ales schimbările prin care trece figura umană, subiecte ce relatează lumea copiilor, considerată plină de mister.

JOC

Subiectul lucrării de licentă constituie în contopirea portretelor ilustrate de copii în desenele lor şi creaturile din imaginaţia mea. Un joc, între două lumi, lumea lor şi lumea mea. S-au ales portrete ludice deoarece constituie o sursă de amuzamet atât pentru cel ce îl desenează cât şi pentru cel priveşte. Prin proiectul propus “Joc”,  se încercă să se redea bucuria de a fi copil, aceea de a zâmbi.

"Omul este un om întreg numai atunci cand se joacă." (Fr. Schiller). Încă din antichitate s-a descoperit faptul că arta seamănă cu jocul, imaginea ilustrată a lumii. Arta este cea care construieşte o altă lume cu ajutorul jocului. În lumea pură a ideilor,  jocul absoarbe întru totul toată fiinţa.

Ludicul este definit în structura umană ca fiind cea mai pură reprezentare de sine. Orice lucrare de artă este un joc. Limbajul este joc, iar dacă prin limbaj ne este dată lumea, în concluzie lumea este joc.Jocul îţi oferă libertatea de a fi tu însuţi, de a te manifesta liber, spontan, fară constrâgeri. Multitudinea de chipuri expresive, prinse parcă în pânza lucrării, se extrag din suprafață și, printr-un joc doar de ele știut, evadează în spațiu formând propria lor lume viu colorată.