The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ioana Nenciu // Dezvoltarea urbană în zone frontaliere

Articol / 27 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Ioana Nenciu // Dezvoltarea urbană în zone frontaliere
1/1
Născută în Brașov, a urmat cursurile Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, la Facultatea de Urbanism, cu licență în Proiectare și Planificare Urbană și studii masterale în Amenajarea teritoriului și dezvoltare regională.

Pasionată de cercetare și planificare de la nivel urban la nivel regional, național și european.

DEZVOLTAREA URBANĂ ÎN ZONE FRONTALIERE

O treime din populația Europei locuiește în regiuni de frontieră, iar numărul orașelor localizate în zona frontalieră depășește 2000. Scopul studiului îl reprezintă identificarea și descrierea unor elemente proprii regiunilor frontaliere determinate de prezența graniței - cercetarea existenței unor factori benefici ai dezvoltării caracteristice acestor zone, care pot fi utilizați în strategii pentru mediul urban la diverse niveluri, de la cel local până la cel transfrontalier.

Lucrarea este o cercetare la nivel teoretic, general, particularizată apoi printr-un studiu asupra Regiunii Vest. Studiul de caz este finalizat printr-o serie de constatări privind legăturile existente și caracteristicile mediului urban al Regiunii Vest și ale sistemului urban Timișoara - Arad cu teritorul în care se află și evoluția sa istorică.

Etapa a doua a disertației o reprezintă proiectul, strategia de dezvoltare urbană a zonei frontaliere a Regiunii Vest pentru orizontul de timp 2035, având la bază concluziile cercetării teoretice și care se ghidează după motto-ul “Change happens at the frontier”.