The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Irina Mihuț // Reintegrare waterfront Bistrița

Articol / 28 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Irina Mihuț // Reintegrare waterfront Bistrița
  • Irina Mihuț // Reintegrare waterfront Bistrița
  • Irina Mihuț // Reintegrare waterfront Bistrița
  • Irina Mihuț // Reintegrare waterfront Bistrița
  • Irina Mihuț // Reintegrare waterfront Bistrița
1/5
Irina Mihut este absolventă a Facultății de Arhitectură Peisageră din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, București. Obiectivele sale sunt acelea de a lucra cu proiecte la scară  largă, ce promovează sustenabilitatea, fie prin aducerea elementelor naturale în proiectare fie prin încurajarea oamenilor de a explora zonele naturale.

REINTEGRAREA WATERFRONTULUI RÂULUI BISTRIȚA ÎN REȚEUA DE SPAȚII VERZI A ORAȘULUI PIATRA NEAMȚ
 
Regenerarea waterfrontului urban este una dintre cele mai remarcabile dezvoltări urbane din lume în ultimele două decenii. Acest proces a apărut ca rezultat al transformărilor fizice, funcționale și sociale prin care au trecut waterfronturile de-a lungul anilor. Fiind izolate fizic, social si economic de orașe, waterfonturile sunt privite astăzi ca o provocare în planificarea urbană. Așadar, proiectul de față își propune recuperarea și revitalizarea waterfrontului râului Bistrița și integrarea acestuia în țesutul urban existent al orașului Piatra Neamț. Situl de intervenţie cuprinde o zonă industrială abandonată, așadar se propune o reabilitare urbanistică, ecologică şi peisageră a acestuia. Conceptul propune transformare acestui spațiu într-un centru multifuncțional și activ ce include locuințe, spații comerciale, zone de recreere și divertisment, facilități sportive, centre culturale și parcuri. Totodata, râul va căpăta o nouă valoare, cea peisageră, devenind un punct de atracție.