The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Iulia Pandele // Peisajul periferiei urbane și utilizarea maidanelor

Articol / 28 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Iulia Pandele // Peisajul periferiei urbane și utilizarea maidanelor
  • Iulia Pandele // Peisajul periferiei urbane și utilizarea maidanelor
  • Iulia Pandele // Peisajul periferiei urbane și utilizarea maidanelor
1/3
Iulia Pandele a acordat întotdeauna o atenție deosebită dimensiunii sociale a peisajului, fiind intresată în mod special de problemele specifice din zonele defavorizate urbane, fiind în mod egal pasionată de design.
 
PEISAJUL PERIFERIEI URBANE ŞI UTILIZAREA MAIDANELOR BUCUREŞTENE
 
Proiectul de licență abordează o dimensiune a peisajului încă absentă în realitatea românească și anume conceptul de food landscapes, acesta fiind declinat în mai multe forme spațiale – de la grădinile comunitare dedicate comunităților defavorizate ca mijloc de subsitență a acestora la grădini comunitare de loisir sau la zone de pășunat urbane și la edible parks. Mixitatea urbană și integrarea socială reprezintă axele generatoare ale proiectului de dezvoltare propus pentru lacurile din zona estică a salbei Colentinei. În acest context maidanele urbane sunt privite ca multiplă resursă de dezvoltare: spațială, socială și de utilizare temporară, ecologică și de producție. Proiectul are în centrul său, din punct de vedere conceptual, dezvoltarea unui cartier de containere, cartier cu structură dinamică și adaptativă, dedicat comunităților defavorizate ce locuiesc astăzi în preajma lacurilor Fundeni și Pantelimon, menit să ducă la permanentizarea acestor comunități.