The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Laura Ferăstrău // Region of knowledge

Articol / 28 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Laura Ferăstrău // Region of knowledge
1/1
Laura Ferastrau este urbanist, deține un Master în Amenajarea Teritoriului și Dezvoltare Regională, cu o diplomă de licență în Urbanism-Peisagistică la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. Laura este interesată de problemele urbane și teritoriale și este pasionată de design grafic. Ea crede că o imagine bună valorează cât o mie de cuvinte.

REGIUNEA VEST: REGION OF KNOWLEDGE
 
Problematica studiului face referire la fundamentarea teoretică a conceptului de capital uman și importanța acestuia în dezvoltarea regională, materializată prin evaluarea potențialului capitalului uman al regiunii de a deveni motor al dezvoltării regionale bazate pe cunoaștere.
 
Regiunea Vest ce face subiectul cercetării este una dintre cele 8 regiuni ale României și cuprinde patru județe: Arad, Caraș Severin, Hunedoara și Timiș. Principalele probleme cu ale regiunii sunt cele legate de sectorul economic, populația fiind cea mai afectată de acesta. Lucrarea pornește de la premisa că nivelul de educație, prin impactul său asupra capitalului uman, contribuie la dezvoltarea regională și creșterea economică a regiunii.

În literatura de specialitate a teoriilor de creștere, de-a lungul timpului, modul în care economiile se dezvoltă în timp, cât și identificarea factorilor cheie care conduc la creșterea economică au fost unele dintre cele mai dezbătute subiecte de cercetare. În acest sens, acumularea de capital fizic, capital uman și progres tehnologic sunt elementele cel mai des identificate drept principale motoare de creștere. De asemenea, interesul sporit pentru dezvoltarea regională a plasat mult timp în atenția specialiștilor problema capitalului uman în scopul de a găsi soluții de creștere economică la nivel teritorial.