The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Luiza Daniela Barbu // Povești cu cavaleri și domnițe

Articol / 28 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Luiza Daniela Barbu // Povești cu cavaleri și domnițe
  • Luiza Daniela Barbu // Povești cu cavaleri și domnițe
  • Luiza Daniela Barbu // Povești cu cavaleri și domnițe
1/3
Luiza Barbu este într-o continuă căutare și experimentare de noi tehnici și reprezentări grafice ce o vor face să își descopere și aprofundeze stidiul. Lucrările ei se caracterizează printr-un stil ilustrativ dominat de lini fine, pete vibrate și  îmbinări de diferite materiale. Abordează teme ce descriu detaliat elemente din regnul animal, subiecte ce relatează o perioadă istorică sau fac o recenzie asupra unor trăiri interioare deslușite cu ajutorul autoportretului. 
 
Povești cu cavaleri și domnițe
 
Luiza Barbu s-a axat strict pe partea conceptuală alegând o abordare ilustrativă a viziunii sale asupra perioadei medievale și situațiilor specifice vremii, reprezentările personajelor în diverse contexte având un caracter predominant simbolic. Lucrările sale adună la un loc atât pata plată cât și cea vibrată, cea din urmă având rolul de a da viață personajelor reprezentate.

În ceea ce privește tehnica, Luiza a ales culorile  acrilice îmbinate apoi, pe parcursul desfășurării proiectului cu: tuș, creion, cărbune, pastel, baiț sau laviuri cu cafea. În final utilizarea ramelor minimaliste aduce întreaga poveste relatată de Luiza Barbu în timpul prezent, armonizarea dintre elementul modern și cel medieval fiind controlată cu maiestrie de tânăra artistă.