The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Maria Cristina Ioan // Amenajare casa Simian

Articol / 23 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Maria Cristina Ioan // Amenajare casa Simian
  • Maria Cristina Ioan // Amenajare casa Simian
  • Maria Cristina Ioan // Amenajare casa Simian
  • Maria Cristina Ioan // Amenajare casa Simian
  • Maria Cristina Ioan // Amenajare casa Simian
1/5
Este o persoana pasionată, care urmărește să descopere noi lucruri și să experimenteze cu ele. Aria ei preferată de design este cel al spațiilor comerciale, iar noua pasiune este aceea de a restaura piese vechi de mobilier astfel încât să fie potrivite în orice spațiu contemporan.

AMENAJARE CASA SIMIAN-RM. VÂLCEA

Prin conceptul prezentat în lucrarea de față - anume reamenajarea și refuncționalizarea clădirii care adăpostește muzeul de artă al orașului Rm.Vâlcea - s-a urmarit în principal reactivarea funcțiunii principale de muzeu aducând-o la standarde noi, moderne, introducând în acest spațiu cea mai nouă tehnologie aplicabilă acestei funcțiuni și anume tehnologia digitală.

În secundar i s-a adaugat o funcțiune nouă, cea de alimentație publică (cafenea) pentru a-l considera mai atractiv, în special de către tineri. Toate acestea vor contribui la majorarea gradului de atractivitate a muzeului și îi vor spori potențialul de utilizare.

Este foarte important ca în această perioadă să folosim tehnologia pe care am dobândit-o în sprijinul omului și în educarea lui. De aceea un muzeu digital care poate să ofere informații din orice domeniu al culturii, în interval de secunde, fără efort și foarte atractiv vizual, este un adevărat tezaur la îndemâna oricui dorește să îl acceseze, spre îmbogățirea spirituală și mentală a sa.Conceptul pe care s-a construit propunerea muzeului a plecat de la o veche traditie din Japonia, cea a repara obiectele ceramice sparte cu aur topit. Este o idee cu adevărat frumoasă, aceea de a nu încerca să ascunzi fisura și trecutul, ci din contră, să le faci vizibile și prețioase.