The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Constantin Rotaru // Sistem salvare de la înec

Articol / 21 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Constantin Rotaru  // Sistem salvare de la înec
  • Constantin Rotaru  // Sistem salvare de la înec
  • Constantin Rotaru  // Sistem salvare de la înec
1/3
Rotaru Constantin este absolvent al Facultății de Sculptură în cadrul UNARTE și termină în 2015 studiile masterale în cadrul Facultății de Arte Decorative si Design. Lucrează în domeniul proiectării și prelucrării pieselor de mobilier. 

SISTEM SALVARE DE LA ÎNEC

Obiectul propus în această lucrare este un sistem gândit să reducă numărul victimelor cauzate de înec, un sistem care să vina în sprijinul salvamarilor în locațiile amenajate și în situațiile de „om la apă” în cazul ambarcațiunilor.

Dispozitivul va fi format din două piese: o brăţară emiţător şi o dronă plută receptor acţionată de un motor electric. În funcţie de locul în care vor fi folosite, din sistemul complet ar mai putea face parte : o bază tip ponton plutitor montat în locul geamandurilor (staţie de andocare pentru drone) şi un sistem de comandă de la distanţă.

În momentul în care cel care poartă brăţarâa și are o problemă acţionează butonul de panică. În acel moment este emis un semnal radio care activează drona. Aceasta primeşte semnalul, procesează informaţia şi comandă deplasarea . Pluta se ghidează după semnalul radio şi se îndreaptă spre sursă.

Dacă persoana din apă intră în panică şi este incapabilă să acţioneze butonul, sistemul de interpretare a pulsului trimite un semnal către plută. În momentul acela pluta este activată automat şi acţionează la fel ca la activarea prin butonul de panică.