The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Andrei Cristian Sandu // Bicicletă urbană

Articol / 21 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Andrei Cristian Sandu  // Bicicletă urbană
  • Andrei Cristian Sandu  // Bicicletă urbană
  • Andrei Cristian Sandu  // Bicicletă urbană
  • Andrei Cristian Sandu  // Bicicletă urbană
1/4
Andrei a terminat studiile la Universitatea Naţională de Arte, Bucureşti, secţia Design de Obiect, fiind foarte interesat de subiectul mobilităţii urbane. El caută ca prin atitudinea lui să promoveze un comportament sincer, deseori acesta fiind într-o legătură strânsă cu bicicletele. 

BICICLETĂ URBANĂ

Bicicleta propusă are o naturaleţe, eleganţă şi supleţe, astfel încât putem deja folosi expresia de utilizator care nu mai merge pe bicicletă, ci ajunge „să o poarte”. Bicicleta te invită şi intrigă să o foloseşti în viaţa de zi cu zi, la drumul spre muncă, şcoală, cumpărături,etc. Pentru aceasta, ea este atrăgătoare, elegantă, simplă de utilizat şi uşoară.

Materialul ales, lemnul de okoume, are proprietăţi tehnologice unice care redau o calitate şi o durabilitate superioare utilizării bicicletei, comparativ cu alte materiale realizate de om. Lemnul este sustenabil, diferit de alte materiale obişnuite folosite pentru cadre de bicicletă.






Când o esenţă potrivită de lemn este folosită cu ajutorul unei tehnologii avansate de prelucrare, aceasta devine un material de o înaltă calitate care va schimba modul de percepţie al termenului de lemn.

Liniile cadrului au avut ca scop principal îmbunătăţirea elasticităţii acestuia, încercând să stabilească un echilibru între elasticitate şi rezistenţă.